Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
COVID-19 Salgınının Görsel İletişim Sektörüne Etkisi

COVID-19 Salgınının Görsel İletişim Sektörüne Etkisi

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ve TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, salgının görsel iletişim sektöründeki etkilerini bir anketle araştırıyor.

COVID-19 virüsünün Mart ayı ile birlikte ülkemizde ve dünyamızda yayılması hayatımızda pek çok değişikliğe neden oldu. Çalışma şekilleri değişti, sektörlerdeki iş akışı yavaşladı. Bununla beraber işverenler ve çalışanları için yeni maddi sorunlar ortaya çıktı.

Salgın, tüm meslek gruplarında olduğu gibi görsel iletişim sektörünü de etkiledi. Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) ve TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi sektördeki finansal durumu değerlendirecek bir anket hazırladı. Görsel iletişim sektöründe çalışanların veya işverenlerin salgına bağlı değişen durumlarını değerlendirmek ve salgının etkilerini aza indirmek hedefleniyor.

Anket, COVID-19 virüsünün sektördeki etkilerini ölçmeyi hedefliyor

Anket; grafik tasarımcılar, iletişim tasarımcıları, illüstratörler, sanat yönetmenleri, UI-UX tasarımcıları gibi yaratıcı endüstri içerisinde faaliyet gösteren kişilerin veya şirketlerin salgın sürecindeki durumlarını anlamak için hazırlandı. Kişilerin veya kurumların içinde bulundukları finansal durumlar hakkında bilgi toplamayı amaçlıyor. Edinilen bilgilerden hareketle sektöre fayda sağlamanın yolları aranacak. Karantina süreci sonrası başlayan yeni süreçte iletişim ve tasarım sektörünün çalışma koşullarının iyileştirilmesi için politika önerileri oluşturulacak.

Ankete görsel iletişim sektöründen ne kadar çok kişi katılım gösterirse sonuçların temsili gücü de daha fazla olacaktır. Bu nedenle GMK anketi dolduran kişilerin mümkün olduğunca çok fazla sayıda ve çeşitte kişi tarafından cevaplanması için çaba gösteriyor. Anketi cevaplayanların çevresindeki iş arkadaşlarıyla paylaşması talebinde bulunuyor. Bu sayede değerlendirmeler daha gerçekçi ve kapsayıcı olacak.

Yaklaşık üç dakika süren ankete buradan katılabilirsiniz.

View this post on Instagram

Mart ayı itibarıyla dünyada ve Türkiye’de tüm yaşamın seyrini değiştiren COVID-19 salgını, görsel iletişim sektörünü de etkiledi. Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ve TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, sektördeki finansal zorluklar başta olmak üzere salgına bağlı gelişen durumu değerlendirmek ve salgının etkilerini en aza indirecek politika önerileri oluşturmak amacıyla bir anket hazırladı. Bu anketin, grafik tasarımcılar, iletişim tasarımcıları, illüstratörler, sanat yönetmenleri, UI-UX tasarımcıları gibi yaratıcı endüstriler içinde faaliyet gösteren mümkün olduğunca fazla sayıda ve çeşitte kişi tarafından cevaplanması, değerlendirmelerin daha gerçekçi ve kapsayıcı olmasını sağlayacaktır. Sizin de görsel iletişim sektörünün profesyonelleri olarak anketimizi yanıtlayıp, bu çalışmaya katkı sağlamanızı diliyoruz. Anket için 👉gmk.org.tr

A post shared by GMK (@gmk_turkey) on

Görsel: Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu