Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SXSW 2020’de Gösterilecek Pilot Bölümler ve Kısa Filmler Vimeo’da

SXSW 2020’de Gösterilecek Pilot Bölümler ve Kısa Filmler Vimeo’da

2020 SXSW Episodic Pilot Competition kapsamında seçilen pilot bölümler ve festivalin kısa filmleri Vimeo üzerinden Nisan ayı boyunca izlenebilecek.

SXSW 2020, Mart ayının başında başlamasına bir hafta kala COVID-19 sebebiyle iptal edilmişti. Festivalin iptalinin ardından film yapımcıları ve yönetmenler festivalde gösterilecek filmleri için alternatif sahneler aramaya başladılar. Bu çözümlerin arasında çevrimiçi gösterim seçeneği ön plana çıkıyordu.

Geçtiğimiz ay Mailchimp #SupportTheShorts etiketiyle bir girişimde bulunarak SXSW kısa filmlerini yayınlayacağını duyurmuştu. Bununla birlikte festival ekibi Nisan ayı boyunca SXSW 2020 Pilot Showcase gösterimlerinin ve SXSW kısa filmlerinin Vimeo’da olacağını açıkladı.

SXSW gösterimlerin başladığını duyurdu

14 Nisan itibari ile başlayan programda festivalde yer alması planlanan içeriklere ücret ödemeden veya oturum açma gereksinimi olmadan ulaşılabiliyor. Festivalde öne çıkarılan The Dream de dahil olmak altı bağımsız bölüm platformda yayınlanmaya başladı. Gösterim; ABD, Japonya, Avustralya ve İngiltere de dahil olmak üzere dünyanın dört bit yanından gelen altı prömiyer ve iki belgesel içeriyor.

Bored yaratıcıları Coral Amiga ve Nicole Hartley festivalin iptalinin ardından bu yılki pilot showcase için Vimeo ve SXSW yetkilileri ile ilk görüşen içerik üreticileri arasında yer alıyordu. Amiga ve Hartley yaptığı izleyici kitleleriyle bağlantıda kalmak için çevrimiçi platformlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bored ve The Dream’e ek olarak LGBTİ+ belgeseli Bananas, Better Call Saul dizinin oyuncularından Rhea Seehorn’un yer aldığı durum komedisi Cooper’s Bar, bir karton sanatçısının belgeseli Homecoming: The Journey of Cardboard ve This Isn’t Me Vimeo’da yerini aldı.

Yapımcılar ve yönetmenlerle çevrimiçi etkinlikler yapılacak

Vimeo marka ve içerik başkanı Courtney Horwitz platformun her alandan yaratıcının öykülerini ve içeriklerini paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade ediyor. SXSW 2020 Official Episodic Pilot Competition kapsamında pilot gösterimler an az bir ay boyunca Vimeo üzerinden gösterimde olacak. 23 Nisan günü içerik oluşturucular ile sanal bir soru cevap etkinliği de düzenlenecek.

Görsel: Vimeo