Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
COVID-19 Günlerinde Unutulan Sorular

COVID-19 Günlerinde Unutulan Sorular

Ulaş Eryavuz, her gün birbirimize sorduğumuz ancak COVID-19 ile birlikte neredeyse artık hiç duymadığımız soruları hazırladığı işiyle bir araya getiriyor.

COVID-19 salgını ile birlikte son dönemde bir anda hayatımıza pek çok şey değişti. Çağrılara kulak veren insanlar salgının yayılımını önlemek amacıyla evlerine çekildi. Gün içinde gerçekleştirilen aktivitelerin yerini başka işler aldı. Bu değişimle beraber iletişim şekillerimiz de değişti. Bir araya gelip sohbet etmek yerine herkes evlerinde görüntülü görüşme programları üzerinden iletişim kuruyor. Toplantılar da yine aynı şekilde uygulamalar üzerinden gerçekleştiriliyor. Birçok insanın evde kalması İstanbul’un trafiğini de etkiledi. Evde Kal çağrılarının ardından İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 13’e kadar düştü.

COVID-19 dönemi sormaya gerek duymadığımız bazı kalıplaşmış sorular

Durum böyle olunca insanların gün içinde birbirlerine sordukları sorular da değişiyor. Çok değil daha bir ay öncesine kadar sık sık kullandığımız bazı soru kalıplarını neredeyse hiç kullanmaz olduk. Grafik sanatçısı Ulaş Eryavuz COVID-19 ile birlikte hayatımızdan bir anda çıkan bu soruları #ertelenensorular etiketi ile hazırlamış olduğu işlerde bir araya getirdi.

İstanbul’da yaşayan vatandaşların gün içerisinde mutlaka bir kere duyduğu “Trafik nasıl?”, “Köprü boş mu?” gibi sorular Korona Günleri Hatırası projesinde baş köşeye yerleşiyor. Her gün dışarı çıkmanın sıradan olduğu geçtiğimiz kış günlerinde şemsiye almalı mı almamalı mı sorunsalı geride kaldı. Bugün nerde yemek yiyeceğiz sorusunu sormaktan vazgeçtik. Arkadaşlarımızı dışarda bir şeyler içmeye davet etmiyoruz. Birbirimize “Evde misin” diye sormuyoruz.

Ulaş Eryavuz tüm bu soruları basit görselleri ile beraber Instagram sayfasından paylaşıyor. Alıştığımız ama bir süreliğine ertelediğimiz sorular birer birer ortaya çıkıyor.

Görsel: Ulaş Eryavuz
Görseller yatay okuma deneyimini artırması için düzenlenmiştir.