Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evin Salonunda Gezinen Bir Honda Civic

Evin Salonunda Gezinen Bir Honda Civic

Memac Ogilvy tarafından hazırlanan, 1:18 ölçekli Honda Civic modelinin kullanıldığı reklam filminin tüm çekimleri ve yapım aşaması evde gerçekleşti.

COVID-19 virüsünün küresel anlamda yayılması ile ajanslar reklamverenler için alternatif kampanyalar yaratıyor. Kampanya öncesi toplantıları evlerde gerçekleştiriyor hatta reklam filmlerini evde çekiyorlar. BLAB tarafından Meyhanedeyiz.biz için hazırlanan kampanya ve TBWA\Singapore çalışanlarının IKEA’nin filmi için evlerinden kesitler paylaştığı Making Home Count tamamen evde çekilmişti. Aynı şekilde Opet’in kuryelere teşekkür mahiyetinde yayınlamış olduğu filmde de Ajans ve prodüksiyon çalışanları tüm süreci evlerinden yürütmüştü.

COVID-19 başladığından bu yana birçok markanın faaliyetleri önemli ölçüde değişti. En çok etkilenen alanlardan biri de otomotiv sektörü oldu. Markalar geleneksel reklamları bir kenara bırakmak durumunda kalıyor. Dış çekimleri gerçekleştirmek öncesi kadar kolay değil. Ancak pandemi ile birlikte ortaya konan yaratıcı çözümler Honda için hazırlanan kampanyaya da ilham oldu. Marka tamamen iç mekanda geçen bir otomobil reklamı yayınladı.

Tıpkı diğer otomobil reklamları gibi yollarda bir otomobil var ama Honda Civic evde

Memac Ogilvy tarafından Honda BEA için hazırlanan #StayHome etiketli kampanya Honda’nın Civiv modeli kullanılıyor. Filmin çekimleri ajans prodüksiyon şefinin evinde gerçekleşiyor. Kampanyada yer alan Civic modeli otomobil ise 1:18 ölçekli bir model. Oyuncağı bir olta ile hareket ettiren prodüksiyon şefi Amin Soltani makro lenslerle donatılmış evin salonunda tüm çekimi gerçekleştiriyor.

Tıpkı diğer otomobil reklamları gibi başlayan filmin ilk etaplarında çekimlerin evde yapıldığını anlamak mümkün olmuyor. Kanepenin altı tünel olarak kullanılırken kitaplar binaya dönüşüyor. Ve filmin sonundaki “tamamen evde çekildi” yazısı çıkana kadar da filmin evde hazırlandığını anlamak mümkün olmuyor.

Künye

Müşteri: Honda Birleşik Arap Emirlikleri
Ajans: Memac Ogilvy
CCO: Juggi Ramakrishnan
Yaratıcı Yönetmen: Jean-Pierre De Villiers
Yaratıcı Ekip: Nicolas Lopez and Fernando Montero
Müşteri İlişkileri Lideri: Hadi Ballout
Kıdemli Hesap Müdürü: Kenneth Monis
Hesap Müdürü: Firas Rehimi
Prodüksiyon Şefi: Amin Soltani
Yönetmen: Amin Soltani
Kıdemli Yapımcı: Ann Vaas
Pazarlama Müdürü: Grant Bowring
Dijital Pazarlama Müdürü: Emad Hassan

Görsel: Video