Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyuncak Otomobiller Evin Altını Üstüne Getiriyor

Oyuncak Otomobiller Evin Altını Üstüne Getiriyor

Dışarı çıkmadan hazırlanan Škoda reklam filmlerinde üç ayrı evde üç farklı yaratıcı fikir oyuncak otomobilleri kullanarak çekimler gerçekeleştirdi.

Otomobil fotoğrafçıları karantina döneminde yaratıcı fikirleri ile evlerinin içinde üretim yapmaya devem edebiliyor. Memac Ogilvy tarafından Honda için hazırlanan #StayHome etiketli reklam filmi tamamen evde çekilmişti. Prodüksiyon şefi Amin Soltani, oğlunun 1:18 ölçekli Honda Civic model otomobilini kullanarak iç mekanda geçen bir filme imza atmıştı. Fotoğrafçı Alp Emre Göksel de mutfakta, ocağın yanında, bir Mercedes-Benz modeli ile gerçekleştirdiği çekimde otomobil fotoğrafçılarının karantina döneminde nasıl çalıştıklarını örneklendiriyordu.

Bir benzer çalışma yaratıcı ajans Optimist tarafından Škoda için gerçekleştirildi. Amsterdam merkezli prodüksiyon şirketi Halal tarafından üretilen Shot at Home başlıklı üç reklam filminin üç yönetmeni bulunuyor. Yönetmenler kısıtlamalara rağmen otomobil üreticisi için sürükleyici ve eğlenceli filmler hazırladı.

Škoda Kodiaq ile aksiyon dolu sahneler

Steffen Haars neredeyse bir kibrit kutusu büyüklüğünde olan Škoda Kodiaq modeli ile evinde ufak bir ralli düzenliyor. Aksiyon filmlerini aratmayacak sahnelerde otomobil çamurlu mobilyanın üzerinden, yarış pisti şeklinde bir yoldan ve alevlerin arasından geçiyor. Yönetmen bu reklamda evde çalışan bir babanın oyuncak otomobil ile dikkatinin dağılması fikrine odaklanıyor. Haars filmin çekiminde sadece kendisinin ve kız arkadaşının yer aldığını da belirtiyor.

Evde nostalji rüzgarları

Johan Kramer ise filmine retro bir hava katıyor. SUV model Kodiaq meyveleri ittiriyor. Jenga kulesini deviriyor. Küvetin içinde, köpüklerin arasından hızlı bir geçiş yapıyor. Salondaki hareketlerinde ise Kramer’ın köpeği pür dikkat olanları izliyor.

Yönetmen evin içindeki sınırlara rağmen fikirlerini göstermek için çok fazla özgürlük alanları olduğuna vurgu yaparak yansıtmak istediği mesajı sinematik bir şekilde aktardığına değiniyor. Bu Škoda filminin üretim aşamasında ise Kramer ve kızı Isabella yer alıyor. Çekimlerde ise köpekleri Paco bulunuyor.

Dar alanda yaratıcı fikirler

Son olarak Jurjen Versteeg ve Ashley Govers (diğer adıyla From Form) yönetmen ikilisi ekmek kutusunun garaja benzetildiği bir film ile geliyor. Stop-motion tekniğinin kullanıldığı film standart bir evi gerçeküstü bir yaklaşımla büyülü bir ortama dönüştürüyor. Çekimlerde Versteeg bir eliyle kablosuz klavyesinden tuşlara basarken öteki eliyle otomobili kare kare hareket ettiriyor.

Reklam filmlerinin kamera arkası görüntüleri ise sürecin nasıl işlediğini gösteriyor. Görüntüler, çekimlerin zorulukları hakkında fikir verirken işin eğlenceli kısmını da yansıtıyor.

 

Künye

Müşteri: Škoda
Ajans: Optimist
Yaratıcı: Ton Hollander
Ajans Yapımcısı: Silke Rochow
Prodüksiyon Şirketi: Halal
Yönetmen: Johan Kramer, Steffen Haars & From Form
DOP: Johan Kramer, Steffen Haars & From Form
Prodüksiyon Tasarımı: Johan Kramer, Steffen Haars & From Form
Sanat Yönetmeni: Johan Kramer, Steffen Haars & From Form
Düzenleme: Kevin Whelan (Johan Kramer’ın Filmi), Brian Ent (Steffen Haars’ın Filmi), From Form (From Form’un Filmi)
VFX: Thaumar Rep, Shosho (Steffen Haars’ Film)
Ses Tasarım: Marcel Walvisch (Johan Kramer ve From Form’un Filmi), Arno Willemstein (Steffen Haars’ın Film)
Müzik: Sjam Sjamsoedin

Görsel: Vimeo