Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Tipografileri

Sokak Tipografileri

Reklam dünyasındaki altyapısını sokak sanatına taşıyan Ben Johnston, sözcüklere optik yanılsamayla 3 boyutlu etkiler katıyor.

Tipografi sokak sanatında uygulandığında ayrı bir tat veriyor. En son graffiti sanatçısı PREF bunun muhteşem örneklerini vermiş, eğip büktüğü heykelsi sözcüklerle adeta bulmacaya dönüştürmüştü eserlerini. Toronto’lu tasarımcı ve sokak sanatçısı Ben Johnston ise optik yanılsamanın dozunu artırarak kendine özgü yöntemlerle ele alıyor sözcükleri.

View this post on Instagram

❄️

A post shared by Ben Johnston (@ben_johnston) on

Ben Johnston reklamcılıktan sokak sanatına geçiş yapmış

Ben Johnston, sözcüklere boyut vermek için renk, gölge ve perspektif oyunlarını yoğun bir şekilde kullanıyor. Kendi kendini eğiten tasarımcı, marka ve tipografiye odaklanarak ajans dünyasında kariyer yapmış. Bir arkadaşının yeni bir ofis binasının giriş kapısı için bir çizim yapmasını istemesi üzerine ilk duvar resmini hayata geçirmiş. Bu fırsat kariyerinin gidişatını tamamen değiştirmiş ve şu anda zamanının % 80’ini duvar resmi yapmaya ayırıyor. Müşteri siparişlerinin yanı sıra, hayır işleri ve kişisel isteği doğrultusunda da eserler yaratıyor.

Johnston çalışmalarının her birini en fazla 4 gün içinde tamamlıyor. Bir haftaya yaymak yerine gün içinde uzun saatler işe odaklanarak hızlı bitirmeyi tercih ediyor. Harf sanatındaki en büyük ilham kaynağı ise Bauhaus dönemini anlatan klasik tasarım kitapları. Ayrıca soyulan vinil harflerin fotoğraflarını çekerek, bunları da kullanıyor.

Johnston’un çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilir, eserlerin yapım sürecine Vimeo kanalı üzerinden göz atabilirsiniz.

Ben Johnston

Görsel: Instagram