Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevresiyle Etkileşime Giren Optik Yanılsamalı Murallar

Çevresiyle Etkileşime Giren Optik Yanılsamalı Murallar

Sergio Odeith, optik yanılsamalı dev hayvan figürleri çiziyor ve bu figürleri çevrelerindeki nesenelerle ya da mekansal unsurlarla ilişki halindeymiş gibi yerleştiriyor.

Mural sanatında optik yanılsama tekniğini ustalıkla uygulayan sanatçılar büyük ilgi görüyor. Bütün o üç boyutluymuş gibi görünen iki boyutlu çizimler, sanatla çok fazla bağı olmayan izleyiciyi dahi cezbediyor. Mural sanatında optik yanılsamayı kullanan hatta çalışmalarını başlı başına bu teknik üzerine yapılandıran pek çok sanatçı keşfettik şimdiye kadar. Izzy Izvne’nın dev kozmik geçitleri, Peeta’nın adeta mimari çözümleme yaptığı heykelimsi murallar, Eron’un rölyefmiş gibi duran muralları aklımıza kazınan örneklerdendi. Sergio Odeith de bu türtden keşiflerimiz arasındaki yerini almış bulunuyor.

Üç boyutlu gibi duran 2 boyutlu hayvan figürleri

Portekizli sokak sanatçısı, tam anlamıyla duvardan dışarı fırlamış gibi duran figürler çiziyor. Özellikle de hayvan figürlerine odaklanmış. Sanatçı bazı figürlere belli bir açıdan baktığınızda, çevrelerindeki nesnelerle ya da mekanın unsurlarıyla etkileşime girmiş halde görüyorsunuz. Tahta palete konmuş kuş, minibüsün üzerinde duran kanguru örneğinde olduğu gibi.

View this post on Instagram

Another quick bird #birdseries #montanacans #odeith

A post shared by ODEITH (@odeith) on

1976 doğumlu Sergio Odeith, ilk sprey şişesini daha çocukken (80’li yıllarda) eline almış. Her daim işlerinde gerçekçi ve optik yanılsamalı bir stili benimseyen Odeith, 2005 yılında uluslararası olarak tanınmış bir sokak sanatçısı haline gelmiş. 1999-2009 yılları arasında bir dövme stüdyosu da işleten sanatçı bu stüdyoyu kapattıktan sonra Londra’ya yerleşmiş. Bir süre önce tekrar Lizbon’a dönüş yapmış ve şu sıralar büyük ulusal ve uluslararası işletmeler için de büyük ölçekli duvar resimleri yapıyor.

Sergio Odeith’in çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası, Instagram’ı ve YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

??

A post shared by ODEITH (@odeith) on

View this post on Instagram

#birdwatching #odeith

A post shared by ODEITH (@odeith) on

Görsel: Instagram