Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Üst Üste Bindirilmiş Videolarla Hızlı Bir Yolculuk

Üst Üste Bindirilmiş Videolarla Hızlı Bir Yolculuk

Donato Sansone tarafından hazırlanan üst üste bindirilmiş videolardan oluşan Concatenation isimli kolaj izleyicye izlemesi heyecan veren bir hikaye sunuyor.

Geçtiğimiz dönemlerde farklı bakış açılarına sahip çeşitli kolaj teknikleri ile hazırlanmış videoları sizlerle paylaşmıştık. Kolaj sanatçısı Winston Hacking tarafından hazırlanan nostaljik televizyon reklamlarının yer aldığı video izleyicinin gözlerini kamaştıran bir etki bırakıyordu. Tasarım stüdyosu Elastic tarafından hazırlanan MTV Video Müzik Ödülleri kolajı ve Alex Courtès’in Go Up isimli parça için üretti kolaj ise müzikle harmanlanıyordu.

Donato Sansone çok sayıda videoyu bir araya getiriyor

Donato Sansone tarafından hazırlanan birçok videonun üst üste bindirilmesi ile oluşan Concatenation isimli kolaj da izleyiciyi hareketli bir yolculuğa çıkarıyor. Deneysel videoda, spor türlerinden doğaki canlılara kadar farklı türlerdeki saniyelik uzunluğa sahip videolar birleşip bir bütün haline geliyor. Bir adamın ağzından kurşun çıkması ile başlayan üst üste bindirilmiş videolar serisinde her sahne bir öncekini tamamlayacak nitelikte ilerliyor. Kurşun önce bir futbol topuna ardından bir balona dönüşüyor.

Sahneler ilerledikçe bu yolculuk başkalaşarak devam ediyor. Birleşen görüntüler hızlanmasına rağmen hikayenin akıcılığında kesilme olmuyor. Bir dalgıç suya atlıyor. Boksör yumruğunu rakibine vuruyor. Jet uçağı hızlı bir şekilde geçiyor. Kurşun tüm video boyunca akışın içinde kendine yer buluyor. Kolaj patlayan bir mısır taneceğinin ağır çekim görüntüsüyle sona eriyor.

Künye

Yönetmen: Donato Sansone
Ses: Enrico Ascoli
Dağıtım: Autour de Minuit

Görsel: Vimeo