Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Soubry Reklamı COVID-19 Sonrası Tersine Döndü

Soubry Reklamı COVID-19 Sonrası Tersine Döndü

Makarna markası Soubry, 2017 yılında yayınlamış olduğu reklam filmini geriye doğru oynatarak sosyal mesafe kurallarının önemine dikkat çekiyor.

COVID-19 virüsünün getirdiği başlıca sıkıntıların arasında insanların birbirleri ile olan iletişimi ve etkileşimi ilk sıralarda yer alıyor. Sosyal mesafelendirme kuralına uymak ve etkileşimi azaltmak gerekiyor. Bu süreç insanlar için kolay bir geçiş olmasa da adapte olmak gerekiyor. Tokalaşma, sarılma, öpüşme ise artık gündelik hayatta neredeyse hiç yaşanmıyor. Değişen insan davranışları markaların kampanyalarına da yansıyor.

Salgının küresel anlamda yayılmaya başladığı Mart ayının ortalarında pazarlama stratejileri de yavaş yavaş değişime uğramaya başlamıştı. KFC ve Hershey’s içeriğinde parmak yalama, sarılma ve tokalaşmanın yer aldığı reklam filmlerini yayından çekmişti. Virüsün yayılma şansını arttırabilecek davranışların tam tersini içeren reklam filmlerini de daha sık görmeye başladık.

Soubry öpüşen çiftleri ayırıyor

Bu kampanyalardan biri Belçika merkezli Soubry markası için gerçekleştirildi. Kampanya 2017 yılında yayınlanmış olan bir reklam filminin ters gösterimini içeriyor. Bir makarna markası olan Soubry’nin 3 yıl önceki reklam filminde spagettinin iki ucunda bulunan bir kadın ve erkek filmin sonunda bir araya geliyor ve öpüşüyordu.

Havas Brussels tarafından hazırlanan Reversed Kiss kampanyasında ise bu film tersten oynuyor. Dudak dudağa olan ikili reklamın başından itibaren ayrılmaya başlıyorlar. Bir süre yolculuktan sonra kadın kendini evinde buluyor. 2017’deki reklamın başlangıcı bu kampanyanın bitişi oluyor. Soubry, #StayHome etiketi ile paylaştığı film üzerinden evlerde kalmanın ve sosyal mesafeyi koruyor olmanın hala önemli olduğunu hatırlatıyor.

COVID-19 sonrası yeniden yorumlanan Reversed Kiss kampanyasını ve  2017’de yayınlanan reklam filminin orjinalini aşağıdan izleyebilirsiniz.

2017’de yayınlanan reklam filmi:

Künye

Ajans: Havas Brussels, Belgium
Müşteri: Soubry

Görsel: Video