Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Youtube’dan Özel Kolaj: Eşcinsel Olduğunu Paylaşan İnsanlar

Youtube’dan Özel Kolaj: Eşcinsel Olduğunu Paylaşan İnsanlar

Onur Ayına özel olarak hazırlanan kolaj, insanların eşit olabilmeyi itiraf ederken bile hissettikleriyle empati kurmamızı sağlıyor.

Haziran ayı LGBTİ topluluk başta olmak üzere Onur Ayı, Haziran’ın son haftası da Onur Haftası olarak kutlanıyor. LGBTİ bireylerin özgürlük ve eşitlik için söylemlerini açıkça dışa vurması da yeni bir şey değil. Çünkü Onur Haftasının geçmişi 50’lere 60’lara dayanıyor. Stonewall Olaylarıyla kıvılcımlanan ve kitlelere insanlara yayılan özgür ve eşit düşünce yapısı günümüze kadar geliyor.

Geçtiğimiz hafta, Onur Haftası sırasında ABD’nin tüm eyaletlerinde eşcinsel evliliği yasal hale geldi. Bu gelişmeyle birlikte de #LoveWins etiketi internetin her köşesinden güzel duyguları ortaya çıkardı. Youtube da LGBTİ bireylerin cinsel tercihlerini, yaşadıkları topluluğa karşı itiraf ettiği anları derleyerek bir kolaj hazırladı. Youtube, daha önce Google I/O 15’in açılış animasyonunun ve birçok Google yapımının yönetmeni Scott Chan ile çalışmış.

Ailelerine, arkadaşlarına karşı kabul ve red edilme endişesiyle yaşayan, duygularını sürekli olarak bastıran bireylerin üzerindeki rahatlama ve hafifleme anına tanık oluyoruz. Ellen DeGeneres, Ellen Page gibi ünlü isimlerden bilgisayarının kamerasıyla Youtube’a seslenen sıradan insanlara kadar her birinin o yüzleşme anını görüyoruz.

Görsel; Youtube