Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Onur Yürüyüşü’nün Güvenle Gerçekleşmesi İçin İmza Ver

Onur Yürüyüşü’nün Güvenle Gerçekleşmesi İçin İmza Ver

İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komisyonu, 26 Haziran’da İstiklal Caddesi’nde düzenlenecek Onur Yürüyüşü’nün güvenli geçmesi için herkesi imza vermeye çağırıyor.

20-26 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek olan 24. İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nın güvenli geçmesi için imza kampanyası başlatıldı. 26 Haziran Pazar günü 14.’sü düzenlenecek olan LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün güvenle yapılması için yetkililer, sorumluk almaya davet ediliyor.

2015 yılı Haziran ayında düzenlenmek istenen İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü, “bazı gruplar yürüyüşe tepki gösterecek ve provakasyona açık bir yürüyüş olacak” gibi endişelerden dolayı Valilik tarafından engellenmişti. Bu yıl da aynı durumun yaşanmaması ve yürüyüşün güven içinde geçmesi adına imza kampanyasıyla toplanan imzalar İstanbul Valiliği’nin ilgili kurumuna iletilecek.

İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komisyonu tarafından hazırlanan imza metninde; toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmanın, anayasal bir hak olduğunun altı çizilirken, 2003 yılından günümüze kadar binlerce kişinin katılımıyla İstiklal Caddesi’nde Onur Yürüyüşü’nün düzenlendiği belirtiliyor.

Komisyon, barış içinde bir arada ve huzurla yaşayabileceğimiz bir ortam tesis etmekten sorumlu İstanbul Valiliği’ni ve sorumluluk sahibi diğer devlet aygıtlarını, anayasal hakları kullanmak ve LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü önceki yıllarda olduğu gibi tüm renkleriyle güvenle gerçekleştirmek için göreve çağırıyor.

Orlando katliamının ardından, LGBTİ’leri tanımayan, aşkı baskı altına almaya çalışan, nefret kusanlara inat sesimizi yükseltmemiz gerektiğini söyleyen Onur Haftası Komisyonu, herkesi imzalarıyla destek vermeye çağırıyor. İmza kampanyasına buradan destek olabilirsiniz.

Görsel: İstanbul LGBTİ Onur Haftası, YouTube, Twitter