Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradanı Olağanüstü Hale Getiren Video Kolajı

Sıradanı Olağanüstü Hale Getiren Video Kolajı

Video sanatçıların yer aldığı Credit to the Edit koleksiyonun tanıtımı için hazırlanan videoda günlük yaşamdan anlara yaratıcı bir dokunuş ekleniyor.

Dünyanın farklı köşelerindeki yaratıcıların yenilikçi ve merak uyandırıcı işlerini sergileyen Visual Fodder platformunun kurucusu Dan Mauge’in küratörlüğünü üstlendiği Credit to the Edit, video tabanlı sanatçıların deneysel çalışmalarını içeriyor. 9 sanatçının yer aldığı koleksiyonda Francois Vogel, Dirk Koy, Cache Bunny, Erik Winkowski ve Fernando Livschitz gibi isimler bulunuyor. Bu sanatçılardan Dirk Koy’un Basel kentinin drone’la havadan görüntülerinin kolajlandığı LUFTRAUM isimli kısa filmine ve Fernando Livschitz tarafından yartılan farklı tarzlardaki manipülasyon odaklı projelere daha önceden Bigumigu’da yer vermiştik.

Gündelik sahnelere alternatif bir perspektif

Sergideki tüm eserler 12 – 31 Mayıs 2021 tarihlerinde koleksiyonculara sunulacak. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir platform olan SuperRare NFT pazar yerinden alıcılarla buluşacak. Serginin açıklamasında Offsetra ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda tamamen karbon nötr olduğu da vurgulanıyor.

Credit to the Edit için hazırlanın tanıtım videosu da serginin kendisi kadar ilgi çekici bir görsel eğlence sunuyor. Çarpıtılmış ve manipüle edilmiş video düzenlemelerinin yer aldığı videoda görsellerin alternatif bir perspektifi sunuluyor. Farklı tarzlara sahip dokuz video sanatçısının işlerden kesitler yer alıyor. Gündelik sahneler programlarla yeni bir format kazandırılarak sıradanlığı olağanüstü bir hale getiriyor.

Kolaj, sanatçıların anlatmak istediği ve yaratıcılığı ile birlikte Adobe After Effects gibi karmaşık video düzenleme programlarının harmanlanması sonucu ortaya çıkabilecek işin güzel bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Credit to the Edit için hazırlanın tanıtım videosu ilginizi çektiyse Donato Sansone tarafından hazırlanan üst üste bindirilmiş videolardan oluşan Concatenation isimli kolaj videosuna da göz atabilirsiniz.

Görsel: YouTube