Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stop-motion Dans

Stop-motion Dans

Fernando Livschitz "Lost in motions" adlı yeni stop-motion filminde, ahşaptan kesilmiş yüzlerce dans figürüyle başarılı bir koreografi sunuyor.

Arjantinli görsel sanatçı ve yönetmen Fernando Livschitz, sıra dışı kısa film çalışmalarını çalışmalarını yakından takip ettiğimiz isimlerden. Geçtiğimiz hafta, imkansız lunapark sahnelerinden oluşan Beautiful Chaos adlı filmine yer vermiştik. Onun öncesinde ise havada süzülen tarihi Viyana binalarının başrolde olduğu Vienna is like… ve ulaşım araçlarını perspektife girmiş gibi gösterdiği Perspective de radarımıza takılan çalışmalarındandı. Livschitz 3 gün önce yayınladığı Lost in motions adlı filmiyle de dikkatleri üzerine çekti.

Lost in motions

Yönetmen, Lost in motions projesinde kendi dansını animasyona dönüştürdü

Black Sheep Films çatısı altında üretim yapan (ajans başkanı) Fernando Livschitz, Lost in motions projesinde stop-motion alanındaki yeteneklerini göz önüne seriyor. Filmde, altın renkli bir figürünün ışıklı pistteki dansını izliyoruz. Adeta dijital ortamda yaratılmış bir animasyon gibi başarılı efektler ve akıcı bir görüntü söz konusu. Dansçı her yeni hareketinde, önceki pozisyonların parıldayan bir izini geride bırakıyor.

Lost in motions

Tamamen analog teknikle hazırlanan filmin yapım sürecini, videonun yarısından itibaren izlemek mümkün. Bu süreçte Livschitz dans ederken kendi kendini fotoğraflamış, bunun ardından da her pozisyonu ahşap plakalardan kesilmiş figürlere dönüştürmüş. Her figürü ve çevresindeki sahneyi boyadıktan sonra parçaları sırayla birleştirmiş, manuel olarak konumlandırmış ve kaydetmiş. Film için 800’den fazla ahşap kesim figür yağılmış ve bir o kadar da fotoğraf çekilmiş.

Stop-motion’la ilgili gelişmeleri sıkı takip edenler hatırlayacaktır; iki yıl önce TU adlı bir müzik videosunu haber yapmıştık. Panama Filmes tarafından Tulipa Ruiz’in şarkısı için hazırlanan bu video da Lost in motions’a çok benzer bir yaklaşımla hazırlanmış kartondan sahnelerden oluşuyordu.

Fernando Livschitz’in yeni çalışmalarını Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo