Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lunaparkta Kaos

Lunaparkta Kaos

Gerçekliği manipüle ettiği kısa filmleriyle adını duyuran Fernando Livschitz, "Beautiful Chaos" adlı çalışmasında imkansız lunapark sahneleri yaratıyor.

Black Sheep Films’in başkanı Arjantinli yönetmen ve görsel sanatçı Fernando Livschitz gerçeküstü filmleriyle sık sık internette ses getiriyor. Taşıtları perspektife girmiş gibi gösterdiği Perspective ve tarihi binaların havada süzüldüğü Viyana filmi Vienna is like… bizim de yer verdiğimiz çalışmalarındandı. Şimdi yine Vimeo Staff Pick seçilmiş Beautiful Chaos adlı bir başka filmi var sırada.

Fernando Livschitz’den kaosa övgü: Beautiful Chaos

Film, Black Sheep Films’in Vimeo kanalından 82 yaşındaki ünlü sokak, portre ve manzara fotoğrafçısı Joel Meyerowitz’in şu sözüyle paylaşılmış: “Kaosun düzenin tersi, düzenin de güzelliğin temeli olduğu söylenir. Ama bu, kaosun da güzel olamayacağı anlamına gelmez.”.

View this post on Instagram

Beautiful Chaos / #vimeostaffpick

A post shared by Fernando Livschitz (@ferliv) on

Film, roller coaster sahnesiyle açılıyor. Emniyet kemerlerini takan ziyaretçiler hareket için kendilerini hazırlıyor. Bazıları gülümsüyor, bazılarıysa çığlık atmaya başlıyor ama bu çığlıklar müzikle birlikte korkunç olmaktan ziyade çok uzaklardan gelen absürt bir efekt halini alıyor. Bilmedikleri şey, bu parkın Livschitz’in hayal gücünün eseri olduğu ve orada her şeyin mümkün olduğu.

Parktaki araçlar hareket etmeye başladığında, lunaparklardan aşina olduğumuz görüntüler yerini renk doygunluğu azaltılmış gerçeküstü sahnelere bırakıyor. Sonsuz bir döngüye giren roller coaster, bölünmüş bir rollercoaster rayı ve bir değil altı halkadan oluşan bir dönme dolap görüyoruz. Her şey çok tuhaf ve ölümcül görünüyor ama araçlar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. İzleyiciye lunaparkın sıradan hali buymuş hissi veriliyor.

Sanatçının yeni çalışmalarını Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo