Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tarihi Binaların Havada Süzüldüğü Bir Viyana Filmi

Tarihi Binaların Havada Süzüldüğü Bir Viyana Filmi

Fernando Livschitz, "Vienna is like…" adlı yeni filminde Viyana'yı tarihi binaları ve heykelleri havada süzülen fantastik bir kent olarak tasvir ediyor.

Kent mimarisi pek çok sanatçı için temel bir ilham kaynağı. Tristan Zhou’nın Monster Building serisini ve Venedikteki tarihi binalara odaklanan Arnaud Lapierre’in AZIMUT isimli yerleştirmesine yakın zamanda yer vermiştik. Biraz daha gerilere gidersek AUJIK’in canlı bir organizma gibi hareket eden fütüristik mimarileri Spatial Bodies: Hong Kong & Shenzhen oldukça etkileyiciydi. İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan sanatçı Dirk Koy, bu şehrin binalarını ve yoğun kavşaklarını drone’la kaydetmiş, bunlardan da nefis kolajlarla dolu LUFTRAUM adlı bir kısa film hazırlamıştı. Yine Páraic Mc Gloughlin’in, Weval’ın “Someday” adlı parçası için hazırladığı müzik videosunda da hipnotize edici kent motiflerini izlemiştik. Şimdi de Vienna is like… filmiyle yine bir kent mimarisi-sanat etkileşimine şahit oluyoruz.

Fernando Livschitz tarzında Viyana

Vienna is like… Black Sheep Films’in başkanı Arjantinli yönetmen ve görsel sanatçı Fernando Livschitz’in imzasını taşıyor. Livschitz daha önceki filmlerinde de sıkça kullandığı neşeli ve kimi zaman da absürt yaklaşımı bu filmde de sürdürmüş. Tarihi binaların ve heykellerin havada süzüldüğü, devasa renkli bir yayın toplu taşıma araçlarını birbirine bağladığı, dansçıların havada duran giysilere doğru zıplayarak kıyafetlerini değiştirebildiği bir Viyana kurgulamış. Önceki filmlerinde sıkça kullandığı sirk sahnelerini ve görünmezlik efektini bu filmde de kullanmış.

Fernando Livschitz’in Perspective isimli filmine de geçmişte yer vermiştik. Yeni çalışmalarını Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo


Bigumigu Yazarı
| GENEL