Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Marfa: Dev Limonlar ve Kayıp Atların Peşinde

Marfa: Dev Limonlar ve Kayıp Atların Peşinde

8 dakikalık animasyon kısası Marfa, Batı Teksas'ta geçen küçük anekdotları sahnelerine taşıyor.

Radyo tiyatroları televizyonlar yaygınlaşmadan evvel insanları eğlendiren ve takip ettikleri bir eğlence mecrasıydı. İnsanlar radyo programları canlı ya da kayıttan bugün bizim dizileri konuştuğumuz gibi konuşurdu. Birbirlerine şarkı armağan eder, yarışmalara katılırlardı. Özellikle şehir şehir radyo frekanslarında oraya özel yayınları dinlemenin keyfi bir başka olurmuş. Greg ve Myles McLeod namıdiğer The Brothers McLeod’un yeni kısası Marfada bir radyo yayını gibi ilerliyor. Akan diyaloglar ve eskiz defterinden bir kare temalı çizgileri keyifli bir ortam yaratıyor videoyu izleyenler için.

Adını Romandan Alan Şehir

Marfa isimli animasyon kısası bu sene Sundance Film Festivali’nde dünya galasını gerçekleştirdi. 8 dakikalık animasyon kısası Batı Teksas’ta geçen küçük anekdotları sahnelerine taşıyor. Karalama defterinde kardeşlerin izlenimleri hareketleniyor. Böylece Batı Teksas’ın çölleri arasına dalıyoruz.

Marfa, Teksas sınırındaki bir kasaba ve zamanın dışında bir yer. Adını bir romandan alıyormuş. Ya bir Dostoyevski romanı ya da Jules Verne. James Dean ve bazı başka ünlülerin son filmlerini çektikleri yer olarak da nam salmış bu şehir. Çöl boyunca geceleri gökyüzünde yıldızların dans ettiği bir şehirmiş burası. Yıldızlar seyre dalanları dansa kaldırır ve çölün büyüsüne kaptırırmış. Kayıp atların, bir gariplerin, yiyecek dolu kamyonların ve devasa bir limonun olduğu da bir yermiş. İnsanın kafasında değişik bir yer canlanıyor.

Film hikayesinin başlangıcını kardeşlerden Greg’in birkaç yıl önce yaptığı Marfa Film Festivali ziyaretinden alıyor. Blighty’ye geri döndüğünde, kardeşler Greg’in fotoğraflarını, ses kayıtlarını, röportajları ve görüntüleri incelemişler. Bunları Myles’ın bir şiiriyle de harmanlamışlar. Ve sonunda da filmin görselleri için suluboya tarzı bir filme dönüştürmüşler.

Görsel: Vimeo