Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Gün Bir Diğerinin Aynı ve Aynı: Life Cycles

Her Gün Bir Diğerinin Aynı ve Aynı: Life Cycles

Bafta Ödüllü animasyon kısası Life Cycles, hayatın monotonluğunu ve rutinini bizlere keyifle izletmeyi başarıyor.

Sabah iş yerine oturduğumuz mesafeye göre bir saatte kalkıyoruz. Uyanıyoruz ama zihnimiz hala uyanmıyor, tuvalete giriyoruz, belki kahvaltı ediyoruz belki etmiyoruz ve işe doğru yola çıkıyoruz. İşe gidiyoruz, masa başındayız çoğunlukla karşımızda bir ekran var ve belki oradan iş arkadaşımızı görüyoruz. Akşama kadar iş yerindeki rutinlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Yapıyoruz ve işten çıkış saati geliyor. İşten çıkınca belki günümüz belli aralıklarla değişiyor. Kişiler değişse de birileriyle buluşuyoruz ya da eve gidiyoruz. Sonra gece oluyor, alarmı kontrol edip uyuyoruz. Hayatlarımızın özetlerine kabaca böyle diyebiliriz. Animasyon sanatçısı Ross Hogg da bu rutinleri konu alan dört dakikalık bir animasyon yayınladı.

4 Dakikalık Hayat Özeti Ektedir

Ross Hogg animasyon kısası Life Cycles’ta kendi günlük rutinlerinden ilham alıyor. Rutin, monotonluk, dikkat ve dikkat dağınıklığına dair sanatçının gözlemleri ve keşifleri anlatılıyor. Ve bu rutini kırıp kıramayacağımızı soruyor izleyenlere. Hepimizin aslında bir gün içerisinde ne kadar aynı şekilde davrandığımızı gösteriyor.

Hepimizin hayatında ortak olan anlar burada peş peşe izlenince çok monotonlaşıyor. Ama sanatçı bu sahnelerde arka plandaki detaylarla da bizlere güzel şeyler gösteriyor. Mesela televizyon sahnelerinde Suriye’yle ilgili haberlerin olması aslında bunlara da ne kadar körleştiğimizin kanıtı gibi duruyor.

Dört dakikalık animasyonun tamamını ana karakterin gözünden izletiyor bize sanatçı. Life Cycles, siyah beyaz tarzıyla da monotonluğunu çok güzel belirtiyor. Zaten Stems gibi Life Cycles da bu seneki Bafta Ödüllü animasyonlardan.

Görsel: Vimeo