Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Balonların Yaşadığı Gerilimli Anlar

Balonların Yaşadığı Gerilimli Anlar

Daniel Forero "Air" adlı fotoğraf serisinde, taşların ağırlığıyla patlamanın eşiğine gelen balonların başrolde olduğu kompozisyonlar kurguluyor.

Charles Pétillon’ın balonlarla kurguladığı masalsı kompozisyonlar, T. James Cook’un vahşi yaşam fotoğrafçısı edasıyla fotoğrafladığı balon kuşlar ya da Phileas Flash’ın balonlarla yeniden yorumladığı klasik çizgi roman kapakları bizlere balonlarla ne kadar keyifli işlerin yapılabileceğini gösteren işlerdendi. Daniel Forero ise Air adlı fotoğraf serisinde, patlamanın eşiğindeki balonlarla izleyiciye gerilimli anlar yaşatıyor.

Ha patladı ha patlayacak

Fransız sanat yönetmeni ve fotoğrafçı Daniel Forero, Air serisinde balonları taşların sivri uçlarıyla, beton ya da mermer blokların ağırlığıyla köşeye sıkıştırmış. Balonlar ise koyu renkli taşların arasında o renkli ve minik gövdeleriyle, çizgi filmlerde canavarın pençesine düşen sevimli bir karakteri andırıyor. Belki de ancak bir çizgi film karakteri böyle boyundan büyük bir tehlikeye dayanabileceğinden. Gerçi bunlar balonun patlamadan önceki son anlarını da temsil ediyor olabilir. Balonlar kompozisyona Photoshop’la yerleştirilmiş olabilir veya sert bir malzemeyle doldurulmuş da olabilir.

Forero’nun Air serisi dışındaki işlerini incelediğinizde sık sık rahatsız edici kompozisyonlar üzerinden ilerlediğini görebiliyoruz. Objeleri başka objelerle birleştirip kullanılamaz hale getirdiği dijital manipülasyonlar da yapıyor.

Daniel Forero’nun çalışmalarını internet sitesinden, Behance profili üzerinden ve Instagram’ından inceleyebilirsiniz.

Görsel: Behance