Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuru Kal Hayatta Kal: Netflix’ten Yeni Dizi The Rain

Kuru Kal Hayatta Kal: Netflix’ten Yeni Dizi The Rain

Netflix Danimarka yapımı ilk orijinal dizisi The Rain’in tanıtım fragmanını yayınlandı!

Dünya’nın sonu geldiğinde nerede ve nasıl olacağız? Yine dünün aynısı bir gün mü olacak yoksa son olduğunu bilerek keyif alacağımız bir kapanış mı yaşayacağız? Eğer son gün olduğunu bilmeden yaşarsam ve bir son varsa, yani sizce de bu mesajla sevgiliyle ayrılmak gibi olmaz mı? Yıllarca dinler ya da hikayeler bize şöyle sonlar olacak dedi ama insan evrenin son gününü bilerek yaşamak ister, ya da bu seçimi yapabilecek olmayı diler herhalde.

Netflix de bildiğimiz gibi orijinal içeriklerini tüm dünya genelinde yayın yaptıkları ülkelerde üretmeye başladı. Alman yapımı olan Dark bir süre 2017’nin son çeyreğinde gündemimizi işgal etti, izledik izlettik. “Ben bitiremiyorum” diyenlere, “yok yok, Almanlar dünyaya nasıl bilim kurgu çekilir onu gösteriyor” dedik. Yakında yayınlanacak olan Altered Carbon veya Black Mirror hakkında kulağımıza gelen detayları sizlere de anlattık. Şimdi de Netflix, Danimarka yapımı ilk orijinal dizisi The Rain’in tanıtım fragmanını yayınlandı.

Dünyanın Sonundan Bize Bir Bakış

The Rain dizisinde bildiğimiz dünyanın sonu gelmiştir. Dizide, yağmurla gelen ve İskandinavya nüfusunun çoğunu yok eden ölümcül bir virüsten altı yıl sonra, iki Danimarkalı kardeş güvenli bir yer bulmak için bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk sırasında kendileri gibi hayatta kalan diğer gençlere katılırlar. Ekip, İskandinavya’nın geri kalanında bir hayat belirtisi aramak üzere tehlikeli bir yolculuğa başlarlar. Ekip üyeleri kolektif geçmişlerinden ve toplumsal kurallardan kurtulmak istiyorlardır. İstedikleri kişi olmakta özgür olduklarına inanmaktadırlar. Ama bu yolculuk boyunca karakterler önemli detaylar keşfedeceklerdir. Hayatta kalma savaşı veren gençler, geride bıraktıkları dünyada kaldığına inandıkları, aşk, kıskançlık, yaşlılık gibi birçok sorunun kıyamet sonrası dünyada bile var olduğunu keşfedecektir daha.

Yaratıcı ekibi de bir hayli kalabalık olan dizinin oyuncu kadrosu da kalabalık. Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Follow the Money), Esben Toft Jacobsen (The Great Bear, Beyond Beyond) ve Christian Potalivo (Dicte, The New Tenants, Long Story Short) tarafından hayata geçirilen The Rain’in başrollerinde Alba August (Reliance, Jordskott and Unga Astrid), Mikkel Boe Følsgaard (A Royal Affair, The Legacy), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejen, Department Q: The Keeper of Lost Causes), Lars Simonsen (The Bridge, Brotherhood), Iben Hjejle (Dicte, High Fidelity), Angela Bundalovic (Dark Horse, Blood Sisters), Sonny Lindberg (The Legacy, Anti), Jessica Dinnage (The Guilty, The Man), Lukas Løkken (One-Two-Three Now!) ve Johannes Kuhnke (Force Majeure) bulunuyor.

Netflix’in ilk Danimarka orijinal dizisi The Rain, 2018’de tüm dünya ile aynı anda sadece Netflix’te gösterime girecek. Heyecanla biz de yeni detayları beklemeye alıyoruz o halde.

Görsel: YouTube