Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Black Mirror Yeni Yılı 2017’nin Unutulmaz Anlarıyla Kutluyor

Black Mirror Yeni Yılı 2017’nin Unutulmaz Anlarıyla Kutluyor

Black Mirror yine hem hakkında konuşturacak hem de bizi 2017'de neler oldu ve nasıl bir gelecek bizi bekliyor diye düşündürecek bir "İyi Seneler" videosu yayınladı.

Black Mirror 4. sezonu bugün Netflix‘e geldi. Yıl bitmeden bizleri bilim kurgu antolojisine boğacak ekip, bir de yeni yıl için sert sayılabilecek bir “İyi Seneler” videosu yayınladı. Charlie Brooker’in şovu, ironik ve oldukça uğursuz bir “İyi Seneler” mesajı vesilesiyle yılın son gününe dizi dışında da damgasını vurdu.

Geçmiş, Gelecek, Kurmaca ve Gerçek Bir Arada

2017’nin ne kadar muazzam bir yıl olduğu cümlesiyle başlayan videoda hem Black Mirror bölümlerinden sahneler hem de yıl boyunca gündem yaratmış kişi ve olayları görüyoruz. Videoda Robot Sophia da var, Mark Zuckerberg ve Vladimir Putin de var. Video kurgusu başarılı şekilde yapılmış. Ne kadar zor bir 2017 geçirdiğimizi bize sarkastik bir şekilde söylüyor Black Mirror ekibi. Metin de ise umutlu bir dil var gibi yaparken, aslında aradan umutsuzluğa sürükleyecek kelimeleri seçiyor ve vurguluyor. Bu da insanların “gelecekte neler olacak” endişesini güzel yansıtıyor.

Ama yine de dedikleri gibi: Çok ilerlediğimiz, birbirimize giderek daha da teknolojiyle bağlandığımız, çok muazzam bir yıldı 2017. Havai fişek patlarcasına siyasi eylemlerin havada uçuştuğu bir yıldı. Robotların vatandaş olduğu ama insanların savaşlardan ötürü yersiz yurtsuz kaldığı bir yıldı 2017.

Hepimize iyi seneler.

Görsel: Youtube