Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2019 Sosyal Medya Görsel Boyutları Kılavuzu

2019 Sosyal Medya Görsel Boyutları Kılavuzu

makeawebsitehub.com, sosyal medya görsel boyutları infografiğini 2019 için güncelleyerek tüm popüler mecralar için bir rehber hazırladı.

Sosyal medya hesaplarının etkili yönetilmesi konusu hem bağımsız hem de kurumsal yaratıcılar için kilit iletişim araçları arasında yer alıyor. Bu hesaplar artık bireylerin ve markaların doğrudan gözlemlenebilen yansımaları. Sürekli olarak güncel kalmak, kriz yaratacak bir olaya sebep olmamak ve iyi anılarak güçlü bağlar kurmak temel motivasyonlar arasında. Fakat sosyal medya platformları sürekli olarak yenileniyor, güncelleniyor, değişiyor. Bu yüzden de sosyal medya platformlarında güncelliği korumak da önemli bir konu haline geliyor. Sosyal medya görsel boyutları içerik üreten her aktörün takip etmesi gerektiği bir konu başlığı. Uyum sağlamak, teknik yeterlilikleri yerine getirmek ve kalitesiz görünen bir profil sunmamak gibi sebepler de güncel görsel boyutlarını takip edilen bir konuya dönüştürüyor.

Bugün gerekmese de bir gün lazım olacak boyut bilgileri

Şu an ihtiyaç olmasa da gerektiğinde açılıp bakılabilecek bir rehber niteliğinde infografik hazırlıyor makeawebsitehub.com. Bu çalışmayı düzenli olarak yapan internet sitesi, her yıl popülerliklerine göre farklı mecraları da ekliyor listeye. Bu yılın derlemesinde Facebook, Linkedin, YouTube, Instagram, Twitter, Pinterest, Tumblr, Ello, Google Plus, WeChat, Snapchat ve Weibo yer alıyor. 2019’un yeni isimleri de WeChat ve Weibo oldu.

2015 için hazırlanan sosyal medya görsel boyutları rehberine buradan, 2017 infografiğine ise buradan ulaşabilir ve seneler içinde değişen tasarımları inceleyebilirsiniz.

Gerektiğinde yer imlerinden çıkarmak için hazırlanmış gibi adeta.

Görsel: Makeawebsitehub