Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Silahlı Saldırganın Gözünden Okuldaki Katliam

Silahlı Saldırganın Gözünden Okuldaki Katliam

Sandy Hook Promise, Point of View reklam filmiyle, bu kez de izleyiciye olayları silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin gözünden bakma fırsatı vererek ters köşe yaptırıyor.

Sandy Hook Promise, okullardaki silahlı saldırılar hakkında toplumu bilinçlendirme ve bu tip saldırılardan önce görülebilecek olası işaretler hakkında farkındalık yaratmak adına oldukça etkili kamu spotu kampanyaları gerçekleştiriyor. 2016 yılında BBDO NY‘un hazırladığı Evan filmiyle 11 milyondan fazla kişiye ulaşmayı başarmıştı. Sandy Hook Promise, bu reklam filmiyle dikkatimizi iki liseli gencin filizlenen aşkına yoğunlaştırdığımız için gözden kaçırdığımız detayların önemini göstermiş ve 2017 yılında Cannes Lions’ta ödül almıştı. Geçtiğimiz yıl ise Tomorrow’s News (Yarının Haberi) adlı haber bülteni formatındaki reklam filmiyle, yarın olacak bir katliamın bugünden fark edilebilecek belirtilerine dikkat çekmişti.

Bir de bu açıdan bakmaya ne dersiniz?

Sandy Hook Promise yeni reklam filmi Point of View (Bakış Açısı) ile izleyiciye bu kez de katliamı gerçekleştiren kişinin bakış açısını görme imkanı veriyor. Film, sıradan bir günde çok da popüler olmayan bir öğrencinin okula gitmesiyle başlıyor. Gün boyunca sınıf başkanı seçimleri dolayısıyla aday öğrencilerin kampanyalarını gerçekleştirdiğini ve tüm öğrencilerin dikkatlerinin bu konu üzerine yoğunlaştığını görüyoruz. Filmin içine ustalıkla yerleştirilen, katliamı gerçekleştirecek kişinin gösterebileceği olası işaretleri adeta o kişinin gözlerinden izliyoruz. Film boyunca, bu kişinin okul arkadaşlarından gördüğü kimi zaman görmezden gelinme, kimi zaman agresyona maruz kalma gibi kişileri toplumdan uzaklaştırabilecek eylemlere maruz kaldığına şahit oluyoruz.  Bu reklam filmiyle, Sandy Hook Promise bizleri bu tarz üzücü eylemleri gerçekleştiren kişileri tanımak ve bu olaylar yaşanmadan önce görülebilecek işaretleri anlamak için bakış açılarımızı genişletmeye davet ediyor.

Sandy Hook Promise, Amerika Birleşik Devletleri’nin Newtown şehrinde 14 Aralık 2012 tarihinde Sandy Hook İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden kişiler anısına kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu. Kuruluş, toplumu silahlı saldırılar gerçekleşmeden önce olası işaretleri algılama konusunda bilinçlendirme amaçlayan projeler gerçekleştirmektedir. Silahlı saldırılar hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
Reklamveren: Sandy Hook Promise
Reklam: “Point of View”
Reklam Ajansı: BBDO New York
Yaratıcı Bölümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Global): David Lubars
Yaratıcı Bölümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (New York): Greg Hahn
Kıdemli Yaratıcı Yönetmen: Peter Alsante
Yaratıcı Yönetmen: Bianca Guimaraes
Yardımcı Yaratıcı Yönetmen: Jim Connolly & Marcus Johnston,
Yönetici Yapımcı: Alex Gianni
Müşteri Direktörü: Lindsey Cash & Elizabeth Jacobs
Planlama: Ben Bass, Michael Schonfeld & Yin Chung
Yapım: MJZ
Yönetmen: Rupert Sanders
Yönetici Yapımcı: Adriana Cebada Mora
Yapımcı: Leah Allina
Görüntü Yönetmeni: Jess Hall
Ses Post Prodüksiyon: Heard City
Müzik: TBD & Barking Owl Sound
Kurgu: Work Editorial
Görsel Efektler: Blacksmith

Görsel: Youtube