Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gençler Psikolojik Sorunlarla Karşı Karşıya

Gençler Psikolojik Sorunlarla Karşı Karşıya

Sandy Hook Promise tarafından yayınlanan kampanyada pandemi nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayan gençlerin karşı karşıya kaldığı sorunlara ve bu sorunların sonuçlarına dikkat çekiliyor.

Son araştırmalar, gençlerin yüzde 70’den fazlasının zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini hatta her dört gençten birinin intiharı düşündüğünü gösteriyor. İntihar, ABD’deki gençler arasında ikinci ölüm nedeni olarak öne çıkıyor. ABD genelinde salgınla birlikte okulların uzaktan eğitime geçmesi sonucunda psikolojik sorunlar daha da gün yüzüne çıktı. Okulların yeniden açılmasıyla birlikte uyum sağlamakta zorluk yaşayacağını düşünen çocuklar farklı travmalar ile baş etmek durumda kalıyor. ABD’deki gençlerin karşı karşıya kaldığı bu sorunları gündeme getiren ve konu hakkında farkındalık yaratmak isteyen Sandy Hook Promise sivil toplum kuruluşu, The Kids Are Not Alright isimli son kamu spotu ile gençlerin değişken ruhsal durumunu gözler önüne seriyor.

Gençlerin her hareketi ve söylemi psikolojik durumları hakkında çok şey anlatıyor

BBDO New York tarafından Nasıl Yapılır (How To) stok videoları kullanılarak hazırlanan reklam filmlerinde gençlerin üzerinde ne gibi baskılar olduğu ve bu baskıların birikerek ne gibi durumlara yol açabileceği gösteriliyor. Pandemiyle birlikte daha fazla gencin depresyona girdiğini ve içinden çıkamadığı duygusal bir sarsıntıya uğradığını vurgulayan filmler her geçen gün daha fazla içine kapanan çocukların ciddi psikolojik sorunları hakkında net bir şekilde uyarı verdiğini vurguluyor. Bu noktada gençleri dinlemek, anlamak ve yardımcı olmak ise büyüklerin sorumluluğu olduğu hatırlatılıyor.

ABD’de okullar aşılanmayla birlikte kademeli olarak yeniden açılıyor olsa bile yakınlarını COVID-19 nedeniyle kaybeden gençler, arkadaşlarından uzak kalan öğrenciler, mezuniyet törenlerine katılamayıp güzel günlerini doyasıya yaşayamayan çocuklar için tehlike yakından hissediliyor. Kendini toplumdan soyutlayan, sadece sosyal medyaya sıkışan gençler kötü alışkanlıklar ediniyor ve kendilerini çaresiz hissediyor. Well Being Trust’a göre ABD’de salgının gidişatına bağlı olarak hissettikleri bu umutsuzluk nedeniyle daha fazla gencin intihara teşebbüs edebileceği uyarısında bulunuyor. Geç olmadan adım atmak için her bir hareketin ve söylemin önemine dikkat çekiliyor.

ABD tarihindeki bir lise veya ilkokulda yapılan ve tek bir kişinin tarafından gerçekleştirilen en ölümcül silahlı saldırı olma özelliği taşıyan Sandy Hook İlköğretim Okulu saldırısının ardından kurulan STK Sandy Hook Promise, ABD’deki silahlı okul saldırıları ve gençleri etkileyen diğer olaylar üzerine Back to School Essentials, Live Moment of Silence ve Evan gibi ses getiren kampanyalar gerçekleştirmişti.

 

Künye

Müşteri: Sandy Hook Promise
Ajans: BBDO, New York
CCO: David Lubars
Kıdemli Yaratıcı Yönetmen: Peter Alsante
Yaratıcı Yönetmen: Kara Goodrich, Cesar Finamori
Yapımcı: Tatiana Lanier
Prodüksiyon Koordinatörü: Annie Hutchings
Prodüksiyon Şirketi: Sweetshop, USA
Yönetmen: Jakob Marky
İdari Yapımcı Jeff Miller, George Meeker
Düzenleme: School Editing, Toronto

Görsel: YouTube