Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiğdem Michalski’nin Rengarenk Dünyası

Çiğdem Michalski’nin Rengarenk Dünyası

İllüstratör ve sanat yönetmeni Çiğdem Michalski, 2B ve 3B karakter tasarımı odaklı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Çiğdem Michalski namıdiğer ChiChiLand ya da Chi Michalski, kariyerini ABD’de (Seattle) sürdüren yaratıcılardan. Çalışmalarında; doğadan, kent kültüründen ve halk sanatından ilham alıyor. Ayrıca yeni medya ve deneyime dayalı sanatlara ilgi duyuyor. Ciğdem, insanın doğayla ve tüm diğer canlılarla uyum içinde yaşadığı kompozisyonlar yaratıyor. Daha iyi bir dünya umudunu yansıtan karakterle ve desenlerle dolu yumuşak, mutlu dünyalar bunlar.

Küresel çapta görsel iletişim ajansı Illozoo tarafından temsil edilen Çiğdem Michalski’yi Chatty Feet için yaptığı projeyle hatırlayanlarınız için olacaktır. Birkaç yıl önce ses getiren bu tasarım projesinde, ünlü sanatçıların portreleri çorap deseni olarak uyarlanmıştı.

Bir illüstratör kendi özgün tarzını nasıl bulabilir?

Çiğdem Michalski, illüstratör / sanatçı olarak çalışmaya başlamadan önce hareket tasarımcısıymış. O zamanlar kişisel tarzı, müşterilerin marka kimliğine ve kampanya görünümüne göre her zaman arka planda kalıyormuş. Yıllardır ticari işler yapan bir tasarımcı olarak çalışmak sanatçı tarafımı neredeyse boğuyormuş. Mutlu değilmiş, bu yüzden bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşünmüş. Yaratıcı partneri ve eşi Quba’nın önerisiyle, günlük bir çizim projesine başlamış. Her gün rastgele bir temayla bir illüstrasyon üretmiş. Her bir illüstrasyonun üzerinde çalıştığı süreyi ise 1 saat ile sınırlamış.  ChiChiLand Everyday adını verdiği bu maraton, iki yıl sürdürmüş ve bu dönem boyunca kendi tarzını bulabilmek adına büyük bir gelişme göstermiş. Sanatçının Instagram paylaşımlarına göz attığınızda bu deneysel yaklaşımı ve araştırmacı ruhu hala koruduğunu görebiliyorsunuz. Bence çalışmalarını güzel kılan şeylerden biri bu. Benzer bir heyecanı ve deneyselliği, geçtiğimiz günlerde yer verdiğimiz Gizem Vural‘ın çalışmalarında da hissetmiştik.

Çiğdem Michalski’nin çalışmalarını internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Çiğdem Michalski