Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gizem Vural’ın Çizgileriyle Dünya

Gizem Vural’ın Çizgileriyle Dünya

New York'ta kariyerini sürdüren ödüllü illüstratör Gizem Vural, deneysel yaklaşımıyla ve özgün çizgileriyle dikkat çekiyor.

Bazı çizerlerin çalışmaları özgün çizgi, doku, kompozisyon ve estetik yaklaşımlarıyla diğerlerinin arasından sıyrılıyor. María Medem’in meditatif işleri ve Evan M. Cohen’in felsefeyi çizgiyle buluşturan çalışmaları aklımıza bu yönleriyle kazınan örneklerdendi. Öyle ki bu çizerlerin çalışmaları adeta kendilerinin imzası haline gelmiş durumda. Bu türden akılda kalıcı bir yaklaşımı Gizem Vural’ın çalışmalarında da hissedebiliyorsunuz.

Gizem Vural’ın çalışmaları Nucleus Portland Gallery’de

Gizem Vural’ın kişisel çalışmaları da sipariş üzerine yaptığı işler de oldukça etkileyici. 2012’den bu yana New York’ta yaşayan ödüllü illüstratör; The New York Times, The New Yorker, The Atlantic, Audubon, Apple, Star Tribune, The Guardian, Télérama, Nautilus, Bloomberg Businessweek, Bloomberg Markets, MIT Technology Review gibi dev yayıncılar için çalışmış. İstanbul doğumlu çizer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Grafik Tasarım bölümünden mezun. Özgeçmişine ve çalışmalarına dair detayları buradan inceleyebilirsiniz.

9 Mayıs’ta Nucleus Portland Gallery’de Gizem Vural’ın sergisi açıldı. Portland’da yaşayan şanslı okurlarımız sergiyi bu ay sonuna kadar ziyaret edebilir.

Gizem çalışmalarında kimi zaman pastel renkleri kullanıyor kimi zaman da siyah beyaz çalışıyor. Değişmez bir stile bağlı kalmak yerine deneysel bir yaklaşım sergilediğini görüyoruz. Bazen tamamen soyut bazen de gerçekçi elementler kullanıyor. Özellikle aşağıda örneklerini eklediğim comics serisinde bu farklılıkları ve deneyselliği net bir şekilde görebiliyoruz.

Görsel: Gizem Vural