Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evan M. Cohen’den Felsefeyi Çizgiyle Buluşturan Hikayeler

Evan M. Cohen’den Felsefeyi Çizgiyle Buluşturan Hikayeler

Evan M. Cohen, felsefi çizgi hikayelerinde kareler arasında sıra dışı etkileşimler kuruyor ve eşsiz bir görsellik sunuyor.

Evan M. Cohen’in dünyasına, şişe ve kutu içecek etiketleri üzerine işlediği illüstrasyonlarla geçtiğimiz yıl kısa bir giriş yapmıştık. ABD’li illüstratör ve çizer, markalar için yaptığı bu tür çalışmaların yanı sıra, kendi imzasına dönüşen özgün çizgi-hikayeleriyle sosyal medyada dikkat çeken bir isim. O halde gelin hep birlikte Cohen’in çizgi hikayelerine daha yakından bakalım.

Evan M. Cohen, hikayeyi yatay ve dikey etkileşimli karelere bölüyor

Evan M. Cohen, varoluşsal döngüyü sürekli bir sahneden beklenmedik başka bir sahneye dönüşen kare kare çizimlerle ifade etmeyi tercih ediyor. Hikayelerde, geleneksel çizgi-hikayelerin aksine ne bir olay örgüsü ne bir baloncuk var. Ancak bir kısmında kareleme kurgusuna paralel kısa metinlere yer verilmiş. Soldan sağa doğru takip edilebilen bir senaryo yerine çizimler, hem yatay hem de dikey eksende etkileşimlerle ilerleyen parçalardan oluşuyor. Dolayısıyla izleyiciden, gözünü dört açmasını ve karelere tek tek bakmak yerine büyük resmi her eksende taramasını talep ediyor.

Evan M. Cohen

Devinim halindeki doğa manzaraları, tüm kareyi kaplayan eller, tuzla buz olup silinen ve ardından yeniden doğan bedenler, kavuşarak buharlaşan aşıklar Evan M. Cohen tarafından sıkça kullanılan semboller arasında. Bu yolla varoluş, yaşamın kırılganlığı, ölüm, yanılsamalar, aşk, yeniden doğuş gibi konulara olan felsefi yaklaşımını ifade ediyor. Bazı hikayelerinde renk paletini yalnızca pembe, mavi ve sarıyla sınırlı tutuyor.

Evan M. Cohen’in çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilir, internet mağazasındaki sınırlı sayıda tişörtlere göz atabilirsiniz.

Evan M. Cohen

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.