Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yarın Burada Bir Katliam Yaşanacak

Yarın Burada Bir Katliam Yaşanacak

Sandy Hook Promise, ses getiren "Evan" filminden sonra haber bülteni formatındaki bir filmle yarın gerçekleşecek olan bir okul katliamını gündeme getiriyor.

Bireysel silahlanma ve okul saldırıları konusunda farkındalık kampanyaları yürüten Sandy Hook Promise, 2016 yılında etkileyici “Evan” filmi ile büyük dikkat çekmiş, çeşitli ödüller toplamıştı. Sıradan bir lise aşkını anlatıyor gibi görünen film; arka plandaki detaylarda saldırıya hazırlanan ve gözden kaçırdığımız bir başka çocuk olduğunu vurguluyordu. Bu nefis filmin ardından kuruluş, şimdi de “Tomorrow’s News” (Yarının Haberi) isimli yine ters köşe bir filmle gündemde.

Sandy Hook okul katliamının 5. yıl dönümü için hazırlanan kampanya; yine BBDO New York elinden çıkmış. Film; yarın olacak bir katliamı bugünden sunan bir haber bülteni formatında, insanları böylesi bir şiddetin öncesindeki belirtilere karşı uyarıyor.

Evan’da farklı bir film tekniği kullanılarak aynı hikayeyi iki defa izlemiş ve ilk seyredişimizde gözden kaçırdığımız korkunç ayrıntıları ikinci izlemede görmeye başlamıştık. Bu film ise daha doğrudan bir yolu tercih ediyor. Seyrederken bir şeyleri atlama ihtimaliniz yok çünkü atladığınız  ama atlamamanız gereken tüm o belirtileri film zaten direkt olarak söylüyor.

katliam_sandy hook promise_tomorrows news_bbdo new york_abd_bigumigu

Gelecek Zamanla Olay Anı

Film, bir haber bülteni gibi ilerliyor. Bir katliam sonrası yapılacak haber yayınlarına benziyor. Alandan görüntüler, mağdurlar hakkında bilgiler, ailelerle konuşmalar. Tek fark var, o da bu filmde bahsedilen katliamın henüz yapılmamış olması. Her şey “yarın” yaşanacak vahşete dair. Öğretmenler, katliamı yapanın sınıf arkadaşları, tanıklar, aileler… Hepsi olayı gelecek zamanda anlatıyor. Bu da güçlü bir etki yaratıyor.

Kucağında küçük kızıyla röportaj veren anne: “Ona bu şiddeti açıklamam gerekmeyecek çünkü o kurtulamayacak.” diyor örneğin. Ya da bir oğlan “Yarın; katilin olay öncesinde de sık sık silahlardan bahsettiğini birilerine söylemiş olmayı dileyeceğim.” açıklamasını yapıyor. Bir öğretmen, yarın olduğunda okul yılının başından beri onda bir tuhaflık olduğunu sezdiğini açıklayacağını belirtiyor.

Bu henüz hiçbir şeyin olmaması ama olacağının bilinmesi ve bu garip kabullenme hali, izleyicide rahatsız edici bir etki yapıyor. Belki de filmin amaçladığı da bu: “Biliyordunuz, görüyordunuz, buna engel olabilirdiniz ama olmadınız.”

 katliam_sandy hook promise_tomorrows news_bbdo new york_abd_bigumigu  katliam_sandy hook promise_tomorrows news_bbdo new york_abd_bigumigu

Künye:
Reklamveren: Sandy Hook Promise
Reklam Ajansı: BBDO New York
Yetkili Yaratıcı Yönetmen, Küresel: David Lubars
Yetkili Yaratıcı Yönetmen, New York: Greg Hahn
Yaratıcı Yönetmen: Peter Alsante
Yardımcı Yaratıcı Yönetmen: Bianca Guimaraes
Reklam Yazarı: Tom Kraemer
Grup Yönetici Yapımcısı: Julian Katz
Yapımcı:  Molly Ross
Müşteri İlişkileri Başkanı: Lindsey Cash
Müşteri İlişkileri Yönetmeni:  Cailin Gibbons
Planlama: Ben Bass
İletişim Planlama: Michael Schonfeld
Influencer Yöneticisi: Lucy Bennett
Kurucu/ Genel Müdür, Sandy Hook Promise:  Mark Barden, Nicole Hockley, Tim Makris
Yapım Şirketi: Smuggler
Yönetmen: Henry-Alex Rubin
Yönetici Yapımcı: Patrick Milling Smith, Brian Carmody, Drew Santarsiero
Uygulayıcı Yapımcı: Cat Restepo
Görüntü Yönetmeni:  Nathan Wilson
Yetkili Operasyon Yönetmeni:  Andrew Colon
Kurgu:  Work Editorial
Yönetici Yapımcı:  Erica Thompson
Yapımcı:  Chris Delarenal
Kurgucu: Ben Jordan
Kurgu Asistanı:  Winter Brihn
Telecine:Tim Masick, Company 3
Finish: Blacksmith VFX
Ses: Heard City
Miksaj: Eric Warzecha
Yönetici Yapımcı: Sasha Awn
Yapımcı:  Andrea Lewis
Halkla İlişkiler: DVMCPR

Görsel: YouTube