Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seks Kaçakçılığı Kurbanı 3.600 Çocuk için 72 Okul Otobüsüyle Sokakları Doldurmak

Seks Kaçakçılığı Kurbanı 3.600 Çocuk için 72 Okul Otobüsüyle Sokakları Doldurmak

BBDO Atlanta'nın Street Grace için hazırladığı farkındalık kampanyasıyla 72 otobüsün üzerine yazılan seks kaçakçılığı karşıtı mesajlar sorunun artık görmezden gelinemeceğine dikkat çekti.

Sosyolojik bir bakış açısına göre toplum, bir organizma gibi, yaşayan ve her bir parçasının senkronize bir şekilde hareket ettiği bir varlıktır. Aynı insan vücudunda olduğu gibi, farklı işleve ve farklı yapıya sahip bir çok hücrenin bir araya gelmesinden oluşur. Bu bakış açısına göre aynı insan vücudunda olduğu gibi toplumda da, bu farklı işleve sahip parçalar birbirlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Dolayısıyla, toplumun bir kısmının hastalanması tüm toplumu derinden etkileyecektir.

Sosyal problemlere de bu gözle bakmak mümkün. Tıpkı insan vücudunda olduğu gibi, toplumun bir kesimindeki bir rahatsızlık diğer kesimlerde de hissedilir ve zamanla tüm toplumu etkileyebilir. Tam bu noktada bu sorunları farkeden ve onlara çözüm geliştirmeye çalışan sivil toplum örgütlerini görüyoruz. Sivil toplum örgütleri, reklam ajansları ile çalışarak, seslerini yaratıcı ve etkili kampanyalarla toplumun diğer kesimlerine de duyurmaya çalışır ve problemi çözmek için onları da birlikte çalışmaya davet eder. Mesela, lise yıllarında geçen bir aşk hikayesi gibi görünen Evan filmi ile BBDO New York, Sandy Hook Promise kuruluşunun dikkat çekici bir şekilde insanları bireysel silahlanma ve okul saldırıları konusunda bilinçlendirmesine yardım etmişti. Bir diğer örnek ise, WATConsult’ın  Suicide Prevention India için hazırladığı #GiveSubtitlesToSuicide isimli arkındalık filmiyle, intihar eğilimi taşıyan bir gencin gizli duygularını alt yazı seçeneği ile aktarması. Bu tarz farkındalık kampanyalarıyla, reklam ajanslarının sivil toplum örgütlerinin vermek istedikleri mesajı yaratıcı çözümlerle geniş kitlelere ulaştırması ve sorunlara karşı farkındalık yaratılması ile toplumun tüm kesimlerinin iyileşmeye başlaması mümkün.

Problem Görmezden Gelmek için Fazla Büyük

#StopTraffick de, BBDO Atlanta’nın Street Grace için hazırladığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinde artan seks kaçakçılığı konusuna dikkat çeken bir kampanya. Bu reklam kampanyasında BBDO çarpıcı bir gerçeği, geçtimiz yıl 3.600 çocuğun seks kaçakçıları tarafından kullanılması bilgisini, merkeze alıyor. Kampanyada, 3.600 çocuk, her biri 50 öğrenci taşıma kapasitesine sahip 72 okul otobüsü ile temsil ediliyor. Okul otobüslerinin yaptığı konvoyla otobüslerin üzerlerine yazılan devasa seks kaçakçılığı karşıtı mesajları okunuyor. Basın konferansı ile başlayan #StopTraffick kampanyası, biri Facebook’ta yayınlanan sorunun açıklandığı diğeri ise YouTube’da yayınlanan kampanya etkinliğinin anlatıldığı iki reklam filmiyle mesajını vermeye devam ediyor. Kampanya için hazırlanan internet sitesinde çocukların seks kaçakçılarının kurbanı olmalarının önüne geçmek için gereken bilgilendirme dökümanları bulunuyor. Ayrıca konu hakkında yapılan paylaşımları #StopTraffick etiketiyle Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz.

   

Künye:

Reklamveren: Street Grace
Reklam Ajansı: BBDO Atlanta
Küresel Baş Yaratıcı Yönetici: David Lubars
Baş Yaratıcı Yönetici: Robin Fitzgerald
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Lauren Culbertson
Kıdemli Metin Yazarı: Emily Miller
Sanat Yönetmeni: Sara Lowe & Hayley Efird
Marka Yönetimi: Tami Oliva, Shannon Collins & Lauren Herstik
İşletme Müdürü: Meredith Thornhill
Kıdemli Proje Müdürü: Becky Ocampos
Prodüksiyon Şefi: Marc Calamia
Yapımcılar: Reid Howard & Stacey Coker
Kıdemli Yazılımcı: Brandon Jones
Prodüksiyon Şirketi: Bark Bark
Ses Tasarımı: Jamie Shepard
Düzenleme: Hero Post
Basılı Prodüksiyon: Color Spot
PR Şirketi: Porter Novelli

Görsel: Youtube, Facebook