Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Sanatıyla Masalsı Işık Kutuları

Kağıt Sanatıyla Masalsı Işık Kutuları

Aline Maire kağıt kesme sanatıyla tasarladığı kompozisyonları ışık kutularına yerleştirerek Abracadaboxes adını verdiği büyüleyici eserler yaratıyor.

Kağıt sanatı alanında özellikle illüstratif anlamda büyüleyici işler ortaya çıkıyor. Çocuklara yönelik hikayeleri ve masalları kağıt sanatıyla yorumlayan Noe Arata’nın illüstrasyonları ve Margaret Scrinkl’ın baharı kutlayan illüstrasyonları bu anlamda yer verdiğimiz önemli örneklerdi. Fransız sanatçı Aline Maire de büyük bir titizlikle Abracadaboxes adını verdiği ışık kutularını yapıyor. Maire, ışık kutularında çeşitli efsanelerden sahneleri kağıt kesme sanatıyla canlandırıyor.

Kağıt katmanlarından 3 boyutlu kompozisyonlar: Abracadaboxes

Aline Maire’in kağıtları elle keserek hazırladığı Abracadaboxes serisinde her bir ışık kutusu, kağıt siluet katmanlarından oluşan 3 boyutlu bir kompozisyon. Her bir kompozisyon titizlikle ahşap kutu çerçevelerinin içine yerleştirilmiş. Büyüleyici sahneler, LED ışıklar kullanılarak yumuşak bir şekilde aydınlatılmış.

Maire çizim yapmak dışında kendini sanatla ifade etmenin yeni yollarını ararken kağıtla çalışmaya başlamış. Hari & Deepti’nin kâğıt kesim ışıklı kutularına rastlamış ve adeta çarpılmış. Ardından kendi tarzını yaratması uzun zaman almış. Çalışmalarında doğadan, filmlerden ve kişisel dünyasından ilham alıyor. Bir ışık kutusuna belirli bir motif veya fikir etrafında temellendirerek başlıyor, ancak asla parçanın tamamını önceden planlamıyor. Bunun yerine, içgüdüsel yaratıcılığını ve hayal gücünü devreye sokuyor. Sanatçıya göre Abracadabox yapmak, içindeki çocukla iletişim kurmanın ve ona güç vermenin bir yolu.

Maire’in inanılmaz ışık kutuları efsanevi ejderhalardan orman yaratıklarına adeta masallardan parçalar taşıyan büyülü nesnelere benziyor. Bir kutuda balinalar fırtınalı denizlerde süzülürken, diğerinde kaplumbağalar ve denizatları batık bir antik kent boyunca yüzüyor. Vahşi yaşamdan sahneler, sevimli hayaletler, periler, gökyüzü ve su altının birbirine karıştığı gerçek üstü kompozisyonlar Maire’nin ışık kutularından bizlere bakıyor.

Aline Maire’nin çalışmalarına Etsy mağazası üzerinden göz atabilir, ayrıca Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.