Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sony’den Bluetooth’lu Minimalist Pikap

Sony’den Bluetooth’lu Minimalist Pikap

Sony LX310BT model pikap, Bluetooth sayesinde nostaljik plak deneyimini minimalist ve modern bir açıyla günümüze taşıyor.

Yeni teknolojiler bir öncekinin hızlı bir şekilde eskimesine ve neredeyse hemen unutulmasına neden oluyor. Günümüz şartları için artık nostaljik bir tarafı bulunan plakların ve kasetlerin kullanım alanı CD çalarların üretilmesi ve satışa sunulmasıyla birlikte daraldı. MP3 çalarların yaygınlaşmasıyla da CD’lere ihtiyaç kalmadı. Bu senaryo hayatın hemen hemen çoğu alanında bu şekilde devam etse de, günümüzde nostaljik ürünler eski popülerliğini tekrar kazanmaya başlıyor. Plak satışları gittikçe artıyor, 2017 yılı 1991’den bu yana en çok plak satılan yıl oldu. Pazar ise her yıl büyümeye devam ediyor. Plak tutkunları için günümüz şartlarına uygun bir şekilde tasarlanan modernleştirilmiş pikaplar da hem nostaljiyi hem de günümüz teknolojisini barındırıyor.

Günlük yaşantımızda kullandığımız elektronik cihazlar, beraberinde bir kablo yığınıyla da hayatlarımıza dahil oluyor. Müzik dinlerken veya elektronik cihazlarımızı şarj ederken kullanmak zorunda kaldığımız kablolar, teknolojiyle birlikte daha az kullanılmaya başladı. Kablosuz şarj standları ve Bluetooth gibi teknolojilerin yeni cihazlarda sunulmasıyla birlikte kablolara duyulan ihtiyaç daha da azaldı. Uzun bir süredir kullanıcılara sunulan Bluetooth, uyumlu cihazların üretilmesiyle birlikte kendisine daha fazla kullanım alanı buldu. Sony tarafından üretilen Bluetooth destekli LX310BT model pikap da güncel örneklerden. Bu model, Sony’nin daha önce piyasaya sunduğu LX310 modelinin Bluetooth destekli güncellenmiş versiyonu niteliğinde.

 

Favori albümleriniz, favori cihazlarınızda

Minimalist bir tasarıma sahip olan LX310BT sunduğu özelliklerle de kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlıyor. Yeni bir düz tasarıma ve sağlam alüminyum yapıya sahip pikap kolu; kullanıcılara istikrarlı çalma, net ses ve güçlü bas gibi özellikler sunuyor. Plağı yerleştirdikten sonra bir düğmeye basarak otomatik çalma özelliğini aktif hale getiriyorsunuz. Bu sayede plak kolu otomatik olarak iniyor, kanalı buluyor ve plağı çalmaya başlıyor. Plak bittiğinde ise bu işlemi en başa dönerek kendi kendine tekrarlıyor.

Bluetooth özelliği sayesinde kablosuz hoparlörlerinize ve kablosuz kulaklıklarınıza bağlanma imkanı tanıyan pikap, istediğiniz taktirde ses sisteminize kablolu bağlantı seçeneği de sunuyor. Plağından en iyi ses deneyimi almak isteyenler için tasarlanan kazanç anahtarı, plağınızın ses seviyesine uyacak şekilde ayarlanabiliyor ve bu sayede bozulma yaşamadan en iyi ses kalitesini almanıza olanak tanıyor.

CES 2019’da tanıtılan Sony LX310BT’nin satış fiyatı henüz belli değil. Çok yakında satışa çıkacağı belirtilen ürün için internet sitesi üzerinden hatırlatma kurulabiliyor.

Görsel: Sony