Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hafıza Kaybını Görselleştiren Afişler

Hafıza Kaybını Görselleştiren Afişler

BBDO Almanya, Alzheimer Forschung için hazırladığı kampanya afişlerinde hastaların yaşadıkları hafıza sorunlarını yapbozdan portrelerle görselleştiriyor.

Alzheimer araştırmalarını desteklemek ve bağış toplamak amacıyla uzun süredir Alzheimer Forschung için kampanyalar hazırlayan BBDO Almanya, geçtiğimiz ay yayınladığı “The Glitch” adlı kısa filmle alzheimer ile mücadele eden kişi ve onların yakınlarının yaşadıklarına dikkat çekti.

Etkileyici bir anlatım için datamosh glitched efekti kullanılarak oluşturulan görüntülerde, alzheimer rahatsızlığının kişide yarattığı etki çarpıcı bir şekilde gözler önüne serildi. 2018 yılında bu kampanyanın uzantısı olduğu çarpıcı bir çalışmaya imza atan BBDO Almanya, alzheimer hastalığından muzdarip kişilerin yaşadığı deneyimi yapbozlarla görselleştiren afişler hazırladı.

Alzheimer ilerledikçe yüzleri tanımak zorlaşırken hafıza zayıflar. Buna bağlı olarak ilişki kurmakta zorlanan hastalar, izole olarak yalnız kalabilir. Sevilen kişilerin ve ilişkilerin parça parça kaybolarak çözülemeyen bir yapboza dönüştüğüne dikkat çeken BBDO Almanya, alzheimer hastaları ile empati kurulmasını sağlamak amacıyla temsili aile üyelerinin yapbozdan portrelerini oluşturdu.

Adage tarafından en iyi 5 yaratıcı kampanyadan biri olarak seçilen Glitch’in uzantısı olan Alzheimer Forschung için hazırlanan yapbozdan afiş görsellerine aşağıda göz atabilirsiniz.

 

Künye:
Reklamveren: Alzheimer Forschung
Ajans: BBDO Group Almanya, Düsseldorf
CCO: Wolfgang Schneider
Kreatif Direktörler: Martino Monti, Dejan Handjiski
Metin Yazarı: Sebastian Steller
Post-Prodüksiyon: Stefan Kranefeld Imaging
Fotoğraf: Stefan Kranefeld

Görseller: BBDO, Youtube