Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektronik Bileşenlerin İç Güzelliği

Elektronik Bileşenlerin İç Güzelliği

Elektronik bileşenlerin iç kesitlerini gösteren "Open Circuits" isimli kitap, eşyaların içinde gizlenen renkli dünyayı ortaya koyuyor.

Kulaklıklardaki ses ve veri taşıyan kablo demetlerinden telefonlarımıza güç sağlayan devrelere, günlük yaşamı kolaylaştıran pek çok kahraman, gözlerden uzak bir yaşam sürüyor. No Starch Press tarafından yakın zamanda yayınlanan bir kitap, bu elektronik bileşenleri bir tür mühendislik sanatı olarak yüceltiyor ve onların hak ettiği değeri hatırlatıyor. Tasarımın doğasında bulunan karmaşıklığı ve zarafeti takdir ediyor. 

elektronik bileşenlerin içi

130 nesnenin içinden kesitler

Kitabın tam ismi, Open Circuits: The Inner Beauty of Electronic Components (Açık Devreler: Elektronik Bileşenlerin İç Güzelliği). Kitapta gizli olan öğeleri ortaya çıkarmak için yatay veya dikey biçimde kesilmiş 130 nesnenin fotoğrafı yer alıyor. Kitabın yaratıcıları, Windell Oskay ve Eric Schlaepfer.

elektronik bileşenlerin içi

Kitap, kulaklık jakları, HDMI kabloları ve hatta retro neon lambalar gibi çok çeşitli nesneler içeriyor. Her sayfa, hem teknolojinin tarihine bir yolculuk hem de elektroniğin evrimine ve estetiğine bir övgü niteliğinde.

Kitap için hazırlanan internet sitesinden diğer fotoğrafları ve açıklamalarını görebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki videoda da kitabın hazırlık sürecini görebilirsiniz.

Görsel: Open Circuits