Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vincent van Gogh ve Frida Kahlo Müşteri Geri Bildirimleriyle Nasıl Başa Çıkardı?

Vincent van Gogh ve Frida Kahlo Müşteri Geri Bildirimleriyle Nasıl Başa Çıkardı?

Reklamcılara yönelik AICP Ödülleri için hazırlanan tanıtım filmleri, "ünlü ressamlar müşterilerin absürt istekleriyle nasıl başa çıkardı?" sorusuna yanıt arıyor.

Reklam dünyasındaki yaratıcı insanlar, dayanağı olmayan geri bildirimleri en sinir bozucu haliyle deneyimlemek zorunda kalıyor. Gerçekten yaratıcı olan bir fikir müşteriye sunulduktan sonra gelen mantık dışı değerlendirmeler nedeniyle işin ruhunu kaybetmesi sonuçta da ortalama bir işe dönüşmesi sıkça yaşanan bir durum. Bu durum hem o işin altına imzasını atmak zorunda kalan reklamcıya hem de işin kalitesindeki düşüş nedeniyle reklamverene zarar veriyor.

AICP (Association of Independent Commercial Producers/Bağımsız Reklam Yapımcıları Derneği), en iyi reklamcıların bile bu durumu yaşadığının farkında. Bu soruna dikkat çekmek için hazırladıkları farkındalık filmlerinde Vincent van Gogh ve Frida Kahlo gibi sanat dehalarının bile reklam dünyasında şüpheyle karşılanacaklarını anlatmış. Museum-Worthy ve Focus Group adını taşıyan filmlerde, müşteri ilişkileri yöneticileri ile yaratıcı ekip arasındaki absürt diyaloglar ressamların dünyasına taşınmış. AICP, bu iki ikonik ressamın müşteri geri bildirimleriyle nasıl başa çıkacağını hayal etmiş.

“Müzeye layık sanat eserleri yaratmak zordur. Müzeye layık reklamlar yapmak daha da zordur.”

BBDO imzasını taşıyan ve O Positive’den Brian Billow’un yönettiği reklam filmleri aslında yaratıcı fikirlerin yarıştığı 2024 AICP Ödülleri’ne dikkat çekmek amacıyla yapılmış. Filmler, 2024 AICP Ödülleri için son başvuru tarihi olan 12 Mart yaklaşırken yayınlanmış.

Yarışmanın kazanan işleri, New York City’deki Museum of Modern Art’ın (MoMA) film arşivine katılacak. Kazananlara yönelik bu uygulama, filmlerde şu sloganla ifade ediliyor: “Müzeye layık sanat eserleri yaratmak zordur. Müzeye layık reklamlar yapmak daha da zordur.”

Görsel: AICP