Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarım Fikirlerinin Başarılı Olup Olamayacağını Test Eden İnternet Sitesi

Tasarım Fikirlerinin Başarılı Olup Olamayacağını Test Eden İnternet Sitesi

Prealunch.com, siteye girilen veriler ve geri bildirim vermeye hazır milyonlarca kişinin desteği sayesinde ürün fikri hakkında bir ön değerlendirme sunuyor.

Prelaunch.com‘u, tasarımları test eden bir tür şeytanın avukatı gibi düşünebilirsiniz. Kullanıcılar bu platformda, yatırımcıların zor sorularıyla köşeye sıkışmak yerine potansiyel tüketici tarafından sınanıyorlar. Dünyanın ilk “pazar doğrulama” platformu olarak tanıtılan site, fikirlerin herhangi bir potansiyele sahip olup olmadığını anlamaya olanak tanıyan yeni Fikir Doğrulama (Idea Validation özelliğiyle dikkatleri daha fazla üzerine çekmeye başladı.

200 milyondan fazla kişiden oluştuğu belirtilen topluluğu sayesinde Prelaunch, konseptinizi fikir pazarında test ederek dünyaya hazır olup olmadığını değerlendiriyor ve tasarımınıza başlangıç aşamalarında ince ayar yapmanıza yardımcı oluyor. Böylece tasarımcılar, ürünü daha ileri taşımak için boşuna harcama yapmak zorunda kalmıyor. Ürünün bir kusuru olduğunu, yanlış hedef kitleyi hedeflediği ya da daha kötüsü zamanının çok ilerisinde olduğunu fark etmek için işe yaradığı öne sürülüyor.

Başka bir deyişle Prelaunch.com öncelikle fikirlerinizi incelemenize olanak tanıyarak hata olasılıklarını azaltıyor. Prelaunch tüketicilere ulaşmadan önce tüketici geri bildirimleri almaya da yardımcı oluyor. Böylece bir fikrin yüzbinlerce (ya da belki milyonlarca) dolar harcamaya değip değmeyeceği daha öngörülebilir hale geliyor. Ayrıca sitede yaratılan ürün önizlemesini sosyal medyada paylaşarak kendi çevrenizden de geri bildirim alma şansınız oluyor.

Platform, konsept ve prototip arasındaki başarı şansı farkını eşitlemek istiyor

“Fikir Doğrulama” özelliği, geleneksel ve çoğu zaman sıkıcı olan pazar araştırması ve anket süreçlerinden farklı bir yol izliyor. Bunun yerine, içerik oluşturucuların fikirlerini hayata geçirmeleri için basitleştirilmiş, üç adımlı bir yaklaşım sunuyor: İlk adımda ürününüzü tanımlayınız, harika özelliklerini vurgulamanız ve ardından teknik özelliklerini detaylandırmanız gerekiyor. Platform daha sonra yapay zekanın gücünden yararlanarak saniyeler içinde görseller ve açıklamalarla dolu bir ürün açılış sayfası oluşturuyor. Prelaunch’ta, birden fazla anket paneli siteye entegre edilmiş. Ürün oluşturulduktan sonra artık geri bildirim vermeye hazır 200 milyon kişinin erişimine açılıyor.

Prelaunch.com’un analizi, prototipli projelerin onaylanma ve başarı şansının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösteriyor. Fikir doğrulama özelliği fikirler/konseptler ve prototipler açısından durumu eşitlemekle kalmıyor; yalnızca bir konsepte sahip olan yaratıcıların, somut prototiplere sahip olanlarla rekabet etmesine de olanak tanıyor. Platform, fikrin detaylandırılmasına yardımcı olmak için yapay zekanın gücünden yararlanıyor, böylece uygulanabilirliği kontrol etmek için hedef kitle ile hızlı bir şekilde test edilebiliyor.

Prelaunch.com sınırlı bir süre için Fikir Doğrulama özelliğini ücretsiz olarak sunuyor. Prelaunch.com’un CEO’su Narek Vardanyan’ın bu platformla yaratmak istediği değişim açık: Mümkün olduğunca erkende değerli geri bildirimler sağlayarak yaratıcıların fikirlerini hayata geçirmelerini sağlamak.

Prelaunch.com, inovasyon konusunda daha cesur olunmasını sağlayabilir. Siz ne dersiniz?

Görsel: Prelaunch.com