Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2020 Sosyal Medya Görsel Boyutları Kılavuzu

2020 Sosyal Medya Görsel Boyutları Kılavuzu

Popüler sosyal medya platformlarında yer alan görsel alanların boyutları "The 2020 Social Media Image Sizes Guide" rehberinde değerlendiriliyor.

Sosyal medya platformları iş hayatından gündelik yaşama kadar pek çok alanda dikkat çeken kişinin adeta kimliğini oluşturan platformlar haline geldi. Artık iş görüşmelerinin bir kısmında adayların çeşitli profilleri çevrimiçi olarak inceleniyor. Kişisel markasını yaratan girişimciler de markasına değer katmak amacı ile sosyal medyayı kullanıyor. İş, marka veya kişisel profillerde yer alan görseller ve onların boyutları ise sosyal medya stratejisinin bir parçası haline gelmiş durumda.

2020’nin sosyal medya görsel boyutları

Sosyal medyada yer alan profil, kapak, gönderi görsellerinin boyutları yıllar içerisinde değişime uğruyor. Pazarlamanın kilit noktası olan görsel yeni kullanıcıların dikkatini çekmek, farkındalık yaratmak, rekabette öne geçmek için sihirli bir anahtara dönüşüyor.

Jamie Spencer’ın Make A Website Hub için hazırladığı inforgrafik sosyal medya platformlarında yer alan görsellerin detaylı bir rehberini sunuyor. Popüler sosyal ağları listesine alan makeawebsitehub.com, The 2020 Social Media Image Sizes Guide (2020 Sosyal Medya Görsel Boyutları Rehberi) infografiği ile 2020 yılının sosyal medya görsel boyutlarını paylaşıyor.

Projeyi düzenli olarak gerçekleştiren sitede bu sene Facebook, Linkedin, YouTube, Instagram, Twitter, Pinterest, Tumblr, Ello, WeChat, Weibo ve Snapchat yer alıyor. 11 popüler sosyal medyada paylaşılan gönderilerdeki görsellerin alanından profil fotoğrafına  kadar boyutlar hakkında tüm bilgiler rehberde yer alıyor.

Seneler içinde gerçekleşen değişime göz atmak isterseniz 2019, 2017 ve 2015 için hazırlanan sosyal medya görsel boyutları rehberlerine bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Görsel: Make A Website Hub