Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektriksiz Bir Dünyada Yaşam

Elektriksiz Bir Dünyada Yaşam

Duracell ve W+K New York, Maria Kasırgası sonrası Porto Riko sakinlerinin elektriksiz yaşamla nasıl başa çıktıklarını ve onlara nasıl yardımcı olduklarını anlatan kısa bir belgesel yayınladı.

Maria Kasırgası bu senenin doğal felaketlerindendi. Maria Kasırgası sonrası 3.4 milyon Porto Riko’lu elektriksiz kaldı. Adanın neredeyse %90’ının elektriği yok oldu. Tüm dünyanın gündeminde uzun süre konuşuldu Maria Kasırgası. Duracell de bu konuyu hala önemsiyor olacak ki W+K New York ile imzasıyla “Island Without Power” adlı bir kısa belgesel yayınladı.

“Island Without Power” New Generation Latino Media kurucu ortaklarından John Leguizamo tarafından seslendiriliyor. Kısa belgesel elektrik kaybının ada sakinlerinin hayatını nasıl etkilediği konusuna yoğunlaşıyor. Leguizamo’nun anlatımıyla izlediğimiz belgeselde kasırganın ardından okul ve hastanelerin el fenerleriyle aydınlatıldığını, jeneratörlerin çalışmadığını ve sadece pillerin güç kaynağı olarak kullanıldığını görüyoruz. Porto Riko sakinlerinin elektriksizlikle yüzleşmelerini izlemek dahi çok yıkıcı.

Duracell’den Marka Aktivistliğinin Doğru Örneği

Yine de “Island Without Power” belgeseli, Porto Riko’nun ileriye dönük kararlılığını kutlayan olumlu bir şekilde sonlanıyor. Çeşitli Porto Riko sakininin pilleri ne şekilde kullandığını ve güç üretmeye çabaladıklarını gördükten sonra Duracell’in marka olarak neler yaptığını da görüyoruz. Belgeselde pillerle stoklanan Duracell’in PowerForward filoları, ihtiyaç duyanlara alternatif güç sağlamak için adaya getiriliyor. Spot, izleyicileri, ilk tahribattan aylar sonra hala yardıma ihtiyacı olan Porto Riko halkına bağış yapmaya çağırarak sonlanıyor. Duracell, Maria Kasırgası sonrası 2011 yılında başlatılan Duracell PowerForward girişiminin en büyük dağıtımını gerçekleştirdi. Duracell beş hafta boyunca 2,5 milyon pil gönderdi felaket bölgesine.

Marka aktivistliği birçok marka tarafından yanlış anlaşılıyor. Duracell ise bu noktada bu sene geçirdiğimiz siyasi karışıklıklar ve doğal afetler sonrası örnek olacak bir aktivistlik sergiliyor. Zaten 5 sene önceki Sandy Kasırgası’nda da Duracell aynı duyarlılığı göstermişti afetzedelere.

Künye:

Duracell
Başkan Yardımcısı, Pazarlama: Ramon Velutini
Kıdemli Marka Müdürü: Alfonso Arteaga
Power Forward/Gigunda: Ryan Fitzsimons

Wieden​ ​+​ ​Kennedy New York
Müşteri Yöneticisi: Mike Welch
Yaratıcı Yönetmen: Eric Helin, Gary Van Dzura, Dom Tunon
Yönetici Yapımcı: Alison Hill
Yönetim Denetçisi: Meghan Mullen
Müşteri Temsilcisi: Jamie Robinson
Sosyal Stratejist: Liz Lightbody
İletişim Planlama: Stuart Augustine
İş İlişkileri: Michael Moronez

On​ ​Location​ ​Crew
Yapım Şirketi: Acres New York
Yapımcı: Dom Tunon
Yönetmen: Paul Hairston
Görüntü Yönetmeni: Matthew Ballard
Kamera Asistanı: Quentin Rodriguez
Hikaye Yapımcısı: Francisco Ellias
Hat Yapımcısı: Susan De Palma
Yapımcılar: Ines and Camilla Mongil
Ses: Margarita Aponte
DIT: Maria Fernanda Beltran
Taşıma: Willie Ramirez

Post-production
Grafikler: GrandArmy
Renk: Tom Poole at Company3
Ses Tasarımı + Miksaj: DeFacto Sound
Orijinal Müzik: Alberto Torrens
Kurgu: Lindsey Houston, Kris Kaczor
Asistan: Nick Farfan
Yapımcı: Renee Haar

Görsel: Youtube