Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pillerden Beklentiniz Ekstra Güç mü Ekstra Ömür mü?

Pillerden Beklentiniz Ekstra Güç mü Ekstra Ömür mü?

Wieden + Kennedy New York, Duracell Optimum için hazırladığı reklam filmlerinde pillerin gerekli durumlarda gösterdiği performansı vurguluyor.

Ara sıra ihtiyaç duyduğumuz ve kullanmadığımız zaman hiç aklımıza gelmeyen pillerden nasıl bir performans bekleriz? Piller kimi zaman televizyon kumandasında ya da bir duvar saatinde ömrünü tamamen doldurana kadar uzun bir süre kullanılır. Yoğun bir güç gerektiren uzaktan kumandalı arabalarda ise sık sık biter ve değiştirmek gerekir. Duracell, doğru zamanda gerekli kullanımı yapabilecek yeni ürünüyle pilini uzun süre kullanmak isteyen kullanıcıları ve pilden maksimum enerji isteyen kullanıcıları mutlu ediyor.

Duracell Optimum markanın diğer ürünü Coppertop pillerine kıyasla bazı cihazlarda ekstra ömür bazı cihazlarda ise ekstra güç sağlıyor. Böylelikle uzun süre ihtiyacınız olan ürünle daha fazla kullanım sağlarken hızlı ve güç gerektiren ürünlerde gerekli ekstra gücü kullanıma sunuyor. Wieden + Kennedy New York pillerin bu özelliğini karşılaştırmalı örnekler verdiği reklam filmleri ile eğlenceli bir şekilde gösteriyor.

Duracell Optimum kullanım alanına göre güç ve performans gösteriyor

Two Characters (İki Karakter) isimli kampanyada pillerden farklı beklentileri olan iki farklı insan görüyoruz. İlk reklamda, daha fazla altın bulmak için dedektörünün pilinin bitmesini istemeyen yaşlı bir altın avıcısı ile orman evinde ayı saldırısından ötürü kapısını bataryalı tornavidayla sağlamlaştırmak isteyen kişinin karşılıklı atışmasını görüyoruz. Bir diğer reklamda ise oyun meraklı bir kadınla dişçi randevusu olan bir adam yer alıyor. Duracell Optimum, oyun konsolunun kumandasında uzun ömürlü bir performans gösterirken dişçi randevusuna yetişecek adam için pilli dış fırçasına güçlü bir kuvvet uyguluyor ve her yer köpük içinde kalıyor.

Wieden + Kennedy New York yaratıcı direktötürü Laddie Peterson, pillerin ihtiyaç duyulana kadar akla gelen bir şey olmadığını dolayısıyla hazırlayacakları reklamların dikkat çekici olması gerektiğini vurguluyor. Peterson bu yüzden ekip olarak iki farklı uçtaki farklı ihtiyaçları olan insanların betimlemesini eğlenceli yoldan gerçekleştirdiklerini ifade ediyor. Bir pilin ihtiyacınız olduğu anda ekstra gücü sağlamasını ayı saldırısından kurutulmak isteyen bir adam örneğiyle göstermek hem eğlenceli hem akılda kalıcı oluyor.

Durecell bu ay piyasaya sürdüğü yeni pili Optimum için her koşulda uygun destek sunacağını iddia ediyor. Ekstra gücün ve ekstra yaşamın faydalarını sunan Optimum pillerin kutusu ise tekrar kullanılabilir bir saklama kabı olarak tasarlandı. Sürgülü kutusu sayesinde piller kutunun içerisinde saklanabiliyor.

Künye

Müşteri: Duracell
CMO: Tatiana-Vivienne Jouanneau
Küresel Marka Tasarımı: Stephen Pilcher
Ajans: Wieden + Kennedy New York
İdari Yaratıcı Yönetmen: Karl Lieberman
Yaratıcı Yönetmen: Laddie Peterson
Metin Yazarı: Howard Finkelstein
Sanat Yönetmeni: Grant Mason
Ajans Yapımcıs: Kristen Johnson
Strateji Direktörü: Dan Hill
Medya Planlama Müdürü: Karlo Cordova
Prodüksiyon Şirketi: MJZ
Yönetmen: Tom Kuntz
DOP: Matthew Libatique
Yayın Şirketi: Whitehouse Editorial
Renklendirme: Tom Poole
VFX: The Mill
Ses Stüdyosu: Sonic Union

Görsel: Youtube
Manşet görseli düzenlenmiştir.