Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paten ve Kaykay Kullanıcıları İçin Elektrikli Teker

Paten ve Kaykay Kullanıcıları İçin Elektrikli Teker

Brice Jamieson'ın tasarladığı Veelo, pateni ve kaykayı elektrikli araç gibi kullanmayı sağlayan bir elektrikli teker olarak Kickstarter'da fonlanıyor.

Bisikletler söz konusu olduğunda, her bisikleti elektrikli hale getiren CLIP ve GeoOrbital gibi çözümlere rastlıyoruz. Peki ya patenler ve kaykaylar? Elektrikli paten veya kaykay satın almak yerine mevcut paten ve kaykaylarıyla yoluna devam etmek isteyen kullanıcılar için nasıl bir çözüm geliştirilebilir? Bir parça absürt görünse de Veelo paten ve kaykay kullanıcıları için bir çözüm sunuyor.

Veelo, kaykay ve paten kullanıcısı yorulduğunda ona geçici bir destek sağlamak için tasarlanmış bir elektrikli teker. Gözünüzde kamyon arkasına tutunan patenci çocuklar canlanmış olabilir. Veelo ilk bakışta insana gülünç görünse de en azından bu türden tehlikeli tutumlara kıyasla çok daha akıllıca düşünülmüş bir icat.

Saçma mı, gerekli mi?

Kanadalı girişimci Brice Jamieson tarafından yaratılan Veelo, uzatılabilir gidon ve önde bir elektrikli tekerden oluşan paslanmaz çelikten bir araç. Veelo ile paten ya da kaykaya gidon ve ön teker ekleyerek onu scooter benzeri bir araca dönüştürmüş oluyorsunuz. Araç, 20 inçlik bir jant, 4 inçlik lastik ve saatte maksimum 32 km hız sağlayan bir motor ile donatılmış. Bu motor, gidon üzerindeki bir gaz kelebeği ile kontrol ediliyor. Ayrıca gidonda bir fren kolu ve bir de hız ile pil şarj seviyesi gibi verileri gösteren bir LED ekran bulunuyor. Güç, kasaya monte edilmiş bir lityum pille sağlanıyor. Bu pil tek şarjla 30 km civarı üzerindeki mesafeler için yeterli oluyor. Diğer özellikleri arasında ön ve arka LED ışıklar (sinyal lambaları dahil) ve ayrıca bir süspansiyon sistemi bulunuyor. Bunlara ek olarak kullanıcıların aracın performansıyla ilgili ayarları yapabilmesini sağlayan kendi mobil uygulamasına da bağlanabiliyor.

Bakalım Kickstarter kampanyası yeni başlamış olan Veelo, hedeflediği fonu toplayabilecek mi? Bu arada paten ve kaykay kullanıcılarının da yorumlarını bekliyorum. Brice Jamieson’ın da yıllardır kayak yaptığını ve paten de kullandığını eklemiş olayım. Ne dersiniz böyle bir araç sizce gerçekten kullanışlı mı?

Görsel: Kickstarter