Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota’dan Çocuklara “Hayalimdeki Araba” Resim Yarışması

Toyota’dan Çocuklara “Hayalimdeki Araba” Resim Yarışması

Toyota'nın çocukları geleceğe yön vermeye davet ettiği 12. Hayalimdeki Araba Resim Yarışması için başvurular başladı.

Her insan aslında sanatçı doğuyor ancak eğitim sistemi ve toplumsal baskı nedeniyle insanlarla hayal güçleri arasındaki kapı yavaş yavaş kapanıyor. Öyle ki usta sanatçılar bile çocukluklarındaki yaratıcılığa ve bilgeliğe ulaşmak için ömürlerini adıyorlar. Pablo Picasso’nun şu sözü bu gerçeği hatırlatır nitelikte: “Rafael gibi resim yapmak dört yılımı, bir çocuk gibi resim yapmaksa bütün ömrümü aldı.” Bu bağlamda Toyota’nın geleneksel hale gelen resim yarışmaları hem otomobil tutkunları, hem çocuklar hem de yaratıcı bünyeler açısından heyecanla karşılanan etkinliklerden. Daha önce de bu yarışmadan sizlere bahsetmiş, çocukların birbirinden renkli işlerine burada ve şurada yer vermiştik.

Toyota Global, bu yarışmayı uluslararası çapta “Dream Car Art Contest” başlığıyla tanıtıyor. Bu yıl Türkiye’de 12.’si düzenlenen resim yarışması, yine heyecan ve ilham dolu bir atmosfer yarattı. Her yıl büyük ilgi gören yarışma için başvurular başladı. Çocuklar eserlerini 3 Haziran tarihine kadar gönderebilecek.

Dereceye giren resimler, 14 Haziran’da açıklanacak

Yarışma 4 kategoride gerçekleştirilecek. Bu kategoriler; 7 yaş ve altı, 8-11 yaş, 12-15 yaş ve Özel Eğitim Kategorisi olarak sıralanıyor. Çocuklar eserlerinde hayal güçlerini özgürce yansıtarak kendi dünyalarını resmedecekler. Hayallerindeki arabayı ve dünyayı resmeden çocuklar, bu yarışmayla birlikte bir kez daha geleceğe yön vermeye devam edecekler.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara hayalimdekiaraba.toyota.com.tr adresinden ulaşılabiliyor. Çocuklardan; “Hayalimdeki Araba” için resimlerini A4, A3 boyutlarında veya tabloid ebatlara sahip, istenilen türde kağıda istenilen resim malzemelerini kullanarak yapması bekleniyor. Çocuklar resimlerini Toyota’nın Hayalimdeki Araba için hazırlanan web sitesinden indirebilecekleri başvuru formu ile birlikte Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. (Cumhuriyet Mahallesi D-100 Kuzey Yan yol No:5 Yakacık 34876 Kartal/İstanbul) adresine göndererek yarışmaya katılabilecek.

Yarışmada başvuruların tamamlanmasının ardından konunun uzmanı jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirmeyle dereceye giren resimler, 14 Haziran tarihinde açıklanacak. Jüri üyeleri, resimleri orijinallik ve yaratıcılık bakış açısıyla objektif olarak değerlendirecek.

Değerlendirme sonucunda her kategoride dereceye giren ilk 3 resmin sahipleri ise, kategoriye göre elektrikli katlanır bisiklet, elektrikli scooter, elektrikli kaykay, dağ bisikleti, longboard veya paten kazanacak.

Çocuk mucitlerle ve tasarımcılarla gerçekleştirilen diğer birbirinden ilginç yaratıcı projeye şuradan göz atabilirsiniz.

Önceki yıllarda “Hayalimdeki Araba” yarışmasını kazanan minik ressamlarının işlerinden örnekler:

Yiğit Karahan Kara, 2017, 8-11 yaş

Nilay Uluçay, 2019, 7 yaş ve altı

Ezgi Nisa. 2023, 7 yaş ve altı 

Begüm Sarıtaş, 2022 12-15 yaş

Görsel: Toyota