Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota’dan Rüya Otomobil Sanat Yarışması

Toyota’dan Rüya Otomobil Sanat Yarışması

Toyota, çocukların hayal güçlerini ve sanatsal yaratıcılıklarını bu yarışmada sergilemelerine olanak tanıyor.

Toyota’nın bu yarışması, çocuklara geleceğin otomobilini hayal etme fırsatını veriyor. Bunu yaparken de sadece gelecek teknolojileri değil, sanatsal ifadelerini de öne çıkarmaları gerekiyor çocukların.

Yarışma tüm dünyada 4 farklı kıtada ayrı ayrı gerçekleşiyor ve düzenli olarak tekrarlanıyor. 8.si için Türkiye’den başvurmak isteyenler Avrupa bölgesinde yarışacak. 7. yarışmanın kazanan işleri ise aşağıda.
Sorina Teodora Calinescu, 14 yaşında ve Romanya’dan katılarak bu işiyle altın kazanan olmuş. Eserinin adı “Koruyucu Araç”. Sorina, aracını şöyle anlatıyor: Benim aracım, sel bölgelerindeki suyu emerek daha sonra yağmur ve kara dönüştürüyor. Doğayla uyum içinde olmak için enerjisini güneşten, yıldırımlardan ve yıldızlardan elde ediyor.”
Malezya’dan 11 yaşındaki altın kazanan Lim Xin Ying’in “Koruyucu Çevre Aracı” adlı aracıyla ilgili açıklaması ise şöyle: “Çevreyi koruyan ve hayvanları koruma altına alarak nesillerinin tükenmesini önleyen bir otomobil”.
Kaninnutch Chanchanayothin 9 yaşında ve Taylan’dan katılmış. Altın kazanan çiziminin adı “Okyanus Muhafızı”. Açıklaması da şöyle: “Balıkları ve kıyıları hem besleyecek, hem de iyileştirecek bir araç hayal ettim. Aynı zamanda deniz tabanını temizleyebiliyor ve suyu arıtabiliyor. Deniz yaşamına mükemmel bir biçimde entegre oluyor”.