Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gücünü Elektrikten Alan Temiz Bir Gelecek

Gücünü Elektrikten Alan Temiz Bir Gelecek

Mercedes-EQ'nun reklam yüzü olan Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı film, sürdürülebilirliğin ön planda olduğu temiz bir geleceği hayal ediyor.

Mercedes-Benz, tamamen elektrikli otomobil alt markası Mercedes-EQ adı altında modellerini satışa sunuyor. Mercedes-EQ’nun Türkiye’deki marka yüzü Kıvanç Tatlıtuğ olurken marka oyuncunun da başrolde olduğu bir reklam filmi yayınladı. Publicis Emil tarafından “Dünya, bu senin için” sloganıyla hazırlanan reklam filmi 22 Nisan Dünya Günü kapsamında yaratıldı.

Mercedes-Benz, tertemiz bir dünyayı hayal ediyor

Kıvanç Tatlıtuğ’un bir gününü anlatan reklam filmi, markanın sürdürülebilir bir geleceğe dair vizyonunu paylaşırken ideal bir gezegen portresi çiziyor. Elektrikli otomobil kullanımıyla birlikte doğanın kendini yenilediği, temiz enerji kaynaklarının kullanıldığı, okyanusların çöplerden arındığı ve nesli tükenmekte olan canlıların popülasyonunun artığı yeşil ve sağlıklı bir gelecek tezahürü sunuluyor. Mercedes-EQ’nun tamamen elektrikli aracı şarja takıldığı anda bu kusursuz güzellikteki geleceğe geçiş yapılıyor. Yeryüzüne tek bir plastiğin bile uzunca süredir atılmadığı bu dünyada Mercedes-Benz de bu hayalinden elektrik aldığını vurguluyor.

CES 2022’de tanıtılan ve tek şarjla 1000 kilometre giden Mercedes-Benz Vision EQXX’te olduğu gibi markanın sürdürülebilirlik vizyonuna dikkat çeken reklam filmi, karbon emisyonunu sıfıra indiren, üretiminde geri dönüştürülmüş malzemelerin de kullanıdığı Mercedes-EQ serisini ön plana çıkarıyor. Markanın önümüzdeki 10 yıl içinde tamamen elektrikli otomobillere geçme hedefini de paylaşıyor.

Kampanya için hazırlanan reklam filmi televizyon ve sinemaların yanı sıra sosyal medyada da gösterime sunuldu. Bununla birlikte açık hava reklamları ve basılı yayın organları için ayrı çekimler de yapıldı. Ayrıca kendisi de bir otomobil tutkunu olan Kıvanç Tatlıtuğ, kampanya kapsamında bir yıl boyunca kendisine tahsis edilen tamamen elektrikli Mercedes-EQS modelini kullanacak.

kıvanç tatlıtuğ

Künye

Müşteri: Mercedes-Benz Türkiye
Müşteri Yetkilileri: Emre Kurt, Çağla Tören Ahi, Ecem Tali
Ajans: Publicis Emil
Kreatif Direktör: Ercan Akkaya
Kreatif Grup Direktörü: Emre Gülver
Kreatif Ekip: Emre İnsar, Mustafa Geyik, Berkay Özden
Müşteri İlişkileri Direktörü: Müge Yıldırım
Müşteri İlişkileri Ekibi: Bilge Azazi, Burcu Gürbüz, Sarp Tosun
Strateji Ekibi: Kadriye Dal, Alara Özçam
Prodüksiyon Lideri: Arzu Köksal
Prodüksiyon Ekibi: Eren Bakırcı, Özlem Uzun, Sevinç Öktem
Sosyal Medya Grup Direktörü: Işıl Şahin Olkun
Sosyal Medya Ekibi: Muzaffer Kocaman, Ceren Gören
Grafik: Erkan Özcan
Redaktör: Aliye Uçar
Yönetmen: Burak Çaldır
Yapım Şirketi: Filmpark
Post Prodüksiyon Şirketi: Roots
Müzik Şirketi: Jingle Jungle
Fotoğrafçı: Koray Birand
Yapım Şirketi: PPR

Görsel: Mercedes-Benz Türkiye