Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes’in İkinci Dünya Savaşı Versiyonu

Mercedes’in İkinci Dünya Savaşı Versiyonu

Londra merkezli tasarımcı Al Yasid, İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan savaş uçaklarından ilham alarak yeni bir Mercedes konsepti geliştirdi.

Londra merkezli otomobil konsepti tasarımcısı Al Yasid, İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan savaş uçaklarından ilham alarak yeni bir Mercedes otomobil konsepti oluşturdu. Sanatçının tasarımı, 1930’lu yıllarda Ferdinand Porsche tarafından tasarlanan ve hali hazırda Stuttgart-Bad Cannstatt’taki Mercedes-Benz Müzesi’nde sergilenen T80‘in ardından ilhamını savaş uçaklarından alan ilk özel tasarım.

1930’lu yılların Mercedes-Benz otomobilini yeniden tasarlayan Porsche, döneminin en gelişmiş tek kişilik avcı uçağı olan Messerschmitt Bf 109’un motorunu kullanarak DB-601 uçak motoru türevine sahip altı tekerlekli fütüristik bir tasarıma imza atmıştı. Otomobilin hız rekoru kırması planlanmış ancak hiçbir zaman yarış teşebbüsünde bulunamamıştı. Sonrasında ise araya İkinci Dünya Savaşı girmiş ve bu iddia unutulmuştu.

Ön uç ve arka kanat tasarımıyla otomobil tamamen siyaha boyandığında Batman’in Batmobile’ını andırıyor. Kaput bölümünde Mercedes’in klasik V12 motorunun çıkıntı yapması iddialı görünümünü güçlendiriyor. Kanopi şeklindeki dış kapısı, yüksek hızlarda her yönden görüş ve akıcı aerodinamik sağlıyor. Sürüş sırasında dahi kapalı kalan gölgelik ise geniş görüş açısına sahip olmayı sevenler için klostrofobik bir etki yaratabilir. Tasarımcının diğer işlerine Instagram profilinden göz atabilirsiniz.

Görseller: Al Yasid, Instagram