Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ayağınızı Yerden Kesen Akıllı Sırt Çantası

Ayağınızı Yerden Kesen Akıllı Sırt Çantası

Sırt çantası ve elektrikli kaykayın birleşimi Movpak, şehir içi bireysel ulaşıma yepyeni bir soluk getiriyor.

Movpak, şehirde işe gidiş-geliş problemine yaratıcı ve inovatif alternatifler sunan akıllı bir sırt çantası. Sizi ve beraberinizde götürdüğünüz eşyaları, varmak istediğiniz noktaya hızlıca ve kolayca taşımak için tasarlanmış. Sıradan bir sırt çantasının ve elektrikli kaykayın melez oluşumundan meydana gelen Movpak, şehrin koşuşturma dolu kalabalığında işe-geliş çilesini bir parça azaltmak ve iş harici kısa yolculuklar yapmak için ideal bir çözüm gibi görünüyor. Bireysel seyahate farklı bir boyut kazandıran Movpak, şu an Indiegogo’da yer alan kampanya ile fonlanıyor.

Kampanya, 50.000 dolar hedefle yola çıkmış ve şimdiye kadar 228 kişiden 153.449 dolar destek almayı başarmış. Kampanyanın sona ermesine ise 19 gün bulunuyor. Miami merkezli, aynı isimli şirket tarafından tasarlanan kaykaya dönüşen akıllı sırt çantası, aslında 2014 yılında bu tasarımı insanlarla tanıştırmak istemiş ancak, Movpak o dönem beklediği ilgiyi görememiş. Yeni özelliklerle zenginleştirilen akıllı sırt çantası, bu sayede kampanya ile hedeflediği miktarı 3’e katlamayı başarmış.

Movpak, elektrikli bir ulaşım aracına dönüştüğü için görüp görebileceğiniz en akıllı sırt çantası diyebiliriz. Özel kumandası, akıllı telefon uygulaması ya da sesle kontrol edebileceğiniz elektrikli kaykay, kullanıcısını saatte 20 kilometre hızla gideceği yere ulaştırabiliyor.

Kullanıcının, sırt çantasının altında yer alan kaykayı yerinden çıkarıp ayrıca taşımasına gerek kalmıyor. Çünkü elektrikli kaykay, yalnızca basit bir hareketle yolculuğa hazır hale geliyor ve dilediğiniz an çanta içindeki yerine tekrar yerleştirilebiliyor.

Elektrikli kaykay, gücünü tekerlekleri altına gizlenen 2 küçük motordan alıyor. Movpak, kullanıcılara; akıllı telefon, laptop veya tablet şarj etme imkanı da sunuyor. Akıllı çantada gece yolculukları için iç aydınlatma da bulunuyor.

Her ne kadar inanılmaz derecede havalı görünse de, Movpak’in tasarımında eleştirilen bir taraf var: Tekerlerin küçük ve değişiminin pahalı olması. Akıllı çanta, buna rağmen şehir içi bireysel ulaşım için eşsiz bir kullanım sunuyor.

Indiegogo destekçilerinin 699 dolara sahip olabileceği, ayağınızı yerden kesecek Movpak’in normal satış fiyatı ise 1200 dolar olacak.

Görsel: Movpak, YouTube