Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Tasarımıyla Telefonların Sadık Yardımcısı: HiSmart Çanta

Akıllı Tasarımıyla Telefonların Sadık Yardımcısı: HiSmart Çanta

Sırt ve omuz çantası olarak kullanılabilen ve telefonu çantadan çıkarmadan kullanmamızı sağlayan akıllı tasarım.

Sırt çantaları tasarım olarak ince düşünülmesi gereken birçok detaya sahip. Gerek ergonomi gerek sağlık gerek de kullanışlı olması açısından tasarım farkları ayırt edici özellik olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta bahsettiğimiz Aer Fit Pack, spor ve ofis yaşamını birleştiren bir sırt çantası olarak sıyrılıyordu. HiSmart ise şehir yaşamında kullanılmak üzere geliştirilen akıllı ve dönüştürülebilir bir ürün.

Çanta seçimi konusundaki büyük ikilemlerden birisi de omuzdan askılı mı yoksa sırt çantası mı kullanılacağı olur. Bu seçim hem günlük hem de uzun vadeli kullanım için yapılan bir tercihtir. Kıyafetle uyumlu olması bir yana ağırlığı tek omuzda taşımak mı yoksa öğrenci yıllarından kalma sırt çantası imajını devam ettirmek mi sorusu bile büyük bir karar haline geliyor.

Indiegogo üzerinde fonlanan ve hedefin neredeyse 4 katı destek alan HiSmart, bu kararsızlığı ortadan kaldırıp ikisi birden şekinde yanıtlıyor. Geliştirdikleri kilit sistemiyle çantanın birkaç saniye şekil değiştirmesini sağlıyor. Ve ikinci marifetine odaklanabiliyoruz böylece. Akıllı telefon bağlantısı ve askısındaki kontrol düğmeleriyle telefonu çantadan çıkarmadan kullanmamızı sağlıyor. Arama yanıtlama, müzik dinleme, ses kayıt, konum not alma ve selfie çekme özellikleri bu kontrol alanıyla yapabildiğimiz başlıca işlemler.

Alanın üzerinde kulaklık girişi olması arama yanıtlama ve müzik dinleme özelliklerini beraberinde getiriyor. Üzerine yerleştirilecek küçük bir mikrofon da ses kaydetmek için yeterli olacaktır. Ancak telefonunuzu unuttuğunuzda sinyal gönderip telefonu alarm moduna sokması umulmadık zamanlarda işe yarayacaktır. Konum tabanlı not alma özelliği ise otomobili park ettiğimiz noktayı, gördüğümüz ilginç bir sokağı veya sevdiğimiz cafe’yi listelemek için biçilmiş kaftan. Çünkü telefonda bir işlemle kaydedeceğimiz bu konumlar HiSmart’ta tek tuşa indirgenmiş.

Görsel; Indiegogo, HiSmart