Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğin Sırt Çantası

Geleceğin Sırt Çantası

Steel Drake'in tasarladığı Keeback; LED ekranı, hoparlörü, cihazları şarj edebilme özelliği ve takip sensörü ile giyilebilir teknoloji sınırlarına giren bir sırt çantası.

Yastık sırt çantası, cankurtaran sırt çantası ve tabure sırt çantası derken pek çok çağdaş sırt çantası tasarımına yer verdik. Endüstri tasarımcısı Steel Drake’in bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi duran tasarımı Keeback ise geleceğin sırt çantası görünümünde oldukça havalı bir alternatif sunuyor.

Bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi

Kırgızistan’da çalışmalarını sürdüren Steel Drake, fütürist etkiler taşıyan konsept tasarımlarıyla tanınan bir tasarımcı. Özellikle akıllı telefon ve otomobil üzerine çalışan tasarımcı bu defa moda endüstrisine el atarak sırt çantalarına yenilikçi bir yorum getiriyor. Keeback’in diğer çantalardan en büyük farkı materyal olarak kumaş yerine hafif ve dayanaklı plastikten yapılmış olması. Böylece sırt çantası ve giyilebilir teknoloji arasındaki sınırları da oldukça flu hale getiriyor.

Keeback’te metin, grafik ya da değişebilen görüntüler gösterebilen özelleştirilebilir bir ekranla birlikte 6 USB bağlantı noktası bulunuyor. 40.000 mAh Panasonic piliyle cihazlarınızı USB üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Bu pil ayrıca Keeback’in RGB LED ekranına ve Keeback’in tabanında yer alan 20 watt’lık hoparlöre güç sağlıyor. Çantanın özellikleri de bununla da bitmiyor. Bir hırsızlık önleme mekanizması olarak takip sensörüyle donatılmış. Tabii tüm bu özelliklerle birlikte Keeback her ne kadar hafif olarak nitelendirilse de 1,7 kg ağırlığa sahip.

Sert plastik gövdesi değiştirilebiliyor. Böylece stilinize göre siyah, beyaz, gri, mavi, kırmızı, metalik gri veya desenli gövdeler arasında tercih yapabiliyorsunuz. İstiridye kabuğu gibi açılabilen çanta, 13 inçlik dizüstü bilgisayar, tablet, telefon, cüzdan ve pasaport için özel alanlar sunarken diğer eşyalarınız için yeterli boş alana sahip olduğu belirtilmiş.

Keeback Indiegogo’da yaklaşık bir hafta önce fonlanmaya başlamış ve 45.000 dolarlık “esnek fon” (hedefine ulaşamasa da elde ettiği desteği kullanacak) hedefinin %2’sini toplamış.

Steel Drake’in çalışmalarını Behance profili, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance