Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bebeğinizin İsmini Harland Koyar Mıydınız?

Bebeğinizin İsmini Harland Koyar Mıydınız?

KFC, kurucusunun ismini yaşatmak amacıyla 9 Eylül'de doğacak ilk "Harland" bebeğe 11 bin dolarlık burs vereceğini duyurdu.

Bazı isimler klasik, hiç modası geçmiyor. Bazılarıysa zamanla gündemden düşüyor, eskiyor. Onların yerini daha önce pek kullanılmayan yeni isimler alıyor. Günümüzün Berkecan’ları Alya’ları, zamanın Şükriye’lerinin, Niyazi’lerinin yerine geçiyor. ABD’de “Harland” da bu artık demode bulunan isimlerden biri. Ancak bu isim, KFC markası için oldukça büyük önem taşıyor zira kurucusunun ismi. Colonel Harland Sanders’in ismini yeniden gündeme getirmek için de marka ilginç bir pazarlama çalışması başlattı.

Bu ismi yeniden popülerleştirme misyonuyla yola çıkan KFC; aileleri bebeklerine Harland ismini vermek için teşvik eden bir yarışma başlattı. Buna göre 9 Eylül 2018 tarihinde doğan ve “Harland” ismi verilen bebekler, 11 bin dolar’lık bursa hak kazanabilecek. KFC’nin tavuklarında kullandığı 11 baharat ve otu temsil eden 11 bin dolar’lık bağış, bebeğin üniversite fonu olarak kullanılabilecek.

Sadece İlk Harland Bebeğe Ödül Var

Tabii marka o gün doğan tüm “Harland” bebekleri ödüllendirmiyor. Sadece ilk bebek bursa hak kazanacak. Yani; (ABD’deki üniversite ücretleri bunun kat be kat üzerinde de olsa) oldukça iyi bir para sayılabilecek bu ödülü kazanmak isteyecek pek çok aile artık modası geçmiş bu ismi çocuklarına koyabilir ama ilk olmadıkları için şanslarını kaybedebilir.

Harland ismi, ABD’de en son 70 yıl önce en çok kullanılan ilk 1000 isim arasına girmiş. Yani bu isim uzun zamandır çok da tercih edilen bir bebek ismi değil. KFC’nin bu kampanyasıyla yeniden moda olabilecek mi bilinmez ama bir markanın iletişim adına yapabileceklerini göstermesi açısından ilginç. Öte yandan, bir markanın bir bebeğin ismine bile müdahale ederek ona sponsor olması kapitalizmin geldiği noktayı da göstermiyor değil.

Görsel: Instagram