Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eti Negro’nun Adı Artık Eti Nero

Eti Negro’nun Adı Artık Eti Nero

Eti, kakaolu bisküvisini tarif etmek amacıyla seçtiği Eti Negro marka ismini ırkçı söylemler nedeniyle Eti Nero olarak değiştirdiğini duyurdu.

Eti, Negro isimli kakaolu bisküvilerinin artık yeni adıyla piyasaya sürüleceğini açıkladı. Negro kelimesinin bazı ülkelerde ayrımcılık ifadesi olarak kullanılıyor olması bu değişikliğin altında yatan temel sebep. İnsana saygıyı ön planda tutan kurum değerleri göz önünde bulundurularak yapılan değişimde uzun yıllardır bilinen köklü marka Eti Negro artık Eti Nero olarak satışa sunulacak.

Yıllar önce kakaolu bisküvisini tarif etmek amacıyla seçilen marka ismi olumsuz çağrışımlara sebep olacak şekilde kullanılması dolayısıyla değiştiriliyor. Yoğun miktarda kakao bulunması nedeniyle siyaha yakın bir rengi bulunan bisküviler adını bu özelliğinden alıyordu. Eti yaptığı basın açıklamasında bir harfin çok şeyi değiştireceğine vurgu yaparak marka isminin nadiren bile olsa olumsuz çağrışımlara sebep olacak şekilde kullanılmasını kabul edemeyeceklerini açıkladı.

Negro kelimesi aşağılama ve hakaret amaçlı kullanıldığı için isim değişikliğine gidildi

Ten rengi nedeniyle ayrımcılığın küreselleşen dünyada halen en büyük sorunların arasında yer aldığına dikkat çeken marka bu durumun insan haklarına ve tüm insani değerlere aykırı olduğunu paylaşıyor. Bir kişinin dahi mutsuz olma ihtimali marka ismi değişikliği için yeterlidir diyen Eti, Negro markasının ismini ülkemizle birlikte bulunduğu ihraç pazarlarında değiştiriyor.

İspanyolcada siyah rengi ifade eden negro kelimesi bazı ülkelerde ayrımcılık ifadesi olarak kullanılabiliyor. Marka, Eti Nero ile birlikte bisküvinin yoğun kakaolu içeriğini öne çıkarmaya devam ediyor. Açıklamada, İtalyancada siyah anlamına gelen ve tüketicilerin nezdinde bisküvinin yoğun kakaolu içeriğini öne çıkaracak Nero ismiyle devam etme kararı alındığı bildiriliyor.

Görsel: Eti