Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İyi Emlakçı En Garip İsteklerinizi Bile Anlayandır

İyi Emlakçı En Garip İsteklerinizi Bile Anlayandır

Bir emlakçının işi, aradığınız evi bulmada size yardım etmek. Bunu yaparken de işinin ehli bir emlakçı sizi kandırmaya çalışmak yerine; sizin ihtiyaçlarınızı, takıntılarınızı veya endişelerinizi doğru tahlil edip buna göre önerilerde bulunmalı. Elbette çeşit çeşit müşteri tipi var, birinin beğendiği diğerine uymuyor. National Association of Realtors için yaratılan yeni reklam kampanyası da garip takıntıları olan bu müşterileri – onları yargılamadan- ekrana getiriyor.

Arnold tarafından yaratılan kampanya 4 filmden oluşuyor. Filmlerin herbirinde bir evde farklı şeylere dikkat eden “değişik” müşteriler görüyoruz. Biri ışıkları açıp kapıyor, bir çift masif ahşap yerlere yatarak huşu hissediyor, diğeri kıyafetleriyle duşa dalıyor, bir başka çiftse çıkardıkları kuş seslerinin yüksek tavandaki yankılanmasını ölçüyor.

Filmlerdeki müşterilerin “garip” olarak tanımlanabilecek takıntıları dışında bir ortak noktaları yok. Emlakçılar ise bu duruma hep aynı tepkiyi veriyor: Sessiz bir kabulleniş ve anlayışla müşterilerini bekliyor ve sakince evin özelliklerini açıklıyor. Durumu garipsemiyor, yargılamıyor, müşterileriyle dalga geçmiyor. Film de zaten buradan mesajına bağlanarak “Sizi anlayan birini bulun.” diyor.

Garipliklerle Dalga Geçmeyen Filmler

Filmleri farklı kulan bir özellik, yukarıda da söylediğimiz gibi kampanyanın garip zevkleri veya tuhaf müşterileri parodi malzemesi yapmıyor olması. Yani, emlakçı reklamlarında sık sık karşımıza çıkan çılgın müşteri öğesinin komedisi yok burada. Onun yerine insanları sıradışı beğenileriyle kabullenme ve kucaklama var.

Bu da aslında yapılan bir araştırmaya dayanan bir iç görü. Arnold yaratıcı yönetmeni Josh Kahn’ın belirttiğine göre insanların bir emlakçıda en çok beğendiği özellik, yargılamıyor olması. Ev alırken sergilenen tutumlara veya tuhaf sayılabilecek takıntılara karşı anlayışla yaklaşmaları ve bu takıntıları anlayarak onlar için doğru evi bulmaya çalışmaları.

Stilize Bir Görsel Dil

Kampanyanın bir diğer farkı ise sinematografik dili.  Daha önce de benzer bir yaklaşımla çektikleri filmlerle tanınan Perlorian Kardeşler tarafından yönetilen filmler, sade ama stilize bir görsellik içeriyor. Renk kullanımı, seçilen oyuncular, oyuncuların tepkilerinin zamanlaması, aralardaki boşluklar ve boş bir evin ruhunu yansıtan minimal sanat tasarımı ile sessiz, sakin, şık görünümlü ama biraz garip filmler bunlar. Bu açıdan filmin mesajıyla da parallellik taşıyor.

Künye:

Reklamveren: National Association of Realtors
Reklam Ajansı: Arnold
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Icaro Doria
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Sean McBride
Başkan Yardımcısı / Yaratıcı Yönetmen: Nate Donabed, Josh Kahn
Yaratıcı Yönetmen: Guilherme Racz (SY), Lucas Casao (RY)
Reklam Yazarı: Clark Chamberlain
Yapımcı: Emily La Pierre
İş İlişkileri: Taylor Thomas, Danielle Ivicic
Pazarlama: Vallerie Bettini, Anthony Modano & Lauren Santella
Strateji: Molly Chisholm
Yönetmen: The Perlorian Brothers
Yapım Şirketi: MJZ
Kurgu: Pete Warren, Peel&Eat
Görüntü Yönetmeni: Maya Bankovic
Yapım Tasarımı: Jay Pooley
Kostüm: Adelle Gaudet

Görsel: Vimeo