Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Sırt Çantası Hem de Konforlu Bir Yastık

Hem Sırt Çantası Hem de Konforlu Bir Yastık

Maya Prokhorova, Backpack Relax adlı yastık işlevi gören şişirilebilir bir sırt çantası tasarladı.

Yaşamlarımız adeta zamanla yarışarak geçirdiğimiz bir maratona dönüştü. Uykuya ayırabildiğimiz zaman giderek azaldı, akıllı telefonlardaki ekran ışığının uykuyu kaçıran etkisiyle de uykusuzluk bir salgın halini aldı. Hal böyle olunca geceleri eksik kalan uykumuzu beklenmedik zamanlarda ve yerlerde telafi etmek durumunda kalıyoruz. Seyahat ederken veya sadece işle ev arasında gidip gelirken bile yorgun düştüğümüz, sırt çantamıza başımızı yasladığımız olmuştur. Çünkü beraberimizde taşıdığımız, en rahat destek alabileceğimiz obje o. Ancak çanta biraz boşsa veya içindeki materyaller sertse çok da rahat etmemiz mümkün olmuyor. Backpack Relax, bu noktadan hareketle yaratılan konforlu bir yastık-çanta. Boyuna takılan seyahat yastığı OSTRICH PILLOW GO veya baş hamağı NodPod gibi harici bir eşyadan yardım almak yerine zaten sırtımızda taşımakta olduğunuz çantayı konforlu bir yastık haline getirmek fikri kulağa gayet mantıklı geliyor.

Sıcak su torbası olarak da işlev görüyor

Backpack Relax, şişirilebilir iç yüzeyiyle kafanızın rahat etmesini sağlıyor. Bunu yaparken çantanızın içindeki eşyaları da koruyor elbette. Zorlu hava koşullarında seyahat ediyorsanız, bu şişirilebilir hazneye hava yerine sıcak su doldurup çantayı sıcak su torbası olarak da kullanmanız mümkün. Çanta siyah ve beyaz olmak üzere 2 ayrı renk seçeneği sunuyor.

Henüz konsept tasarım aşamasında olan Backpack Relax, üretime geçtiği takdirde hem işkolikler hem de gezginler için oldukça kullanışlı bir çözüm olacak gibi görünüyor. Rus tasarımcı Maya Prokhorova, tasarımıyla bu yıl Red Dot’ta ödül almış.

Görsel: Behance