Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mimari Kedi Evleri

Mimari Kedi Evleri

Los Angeleslı mimarlar, sokaklarda yaşayan evsiz kediler için eğlence parklarını andıran barınaklar tasarladı.

Hayvan dostlarımız için bizim dünyamızdaki eşyalar ne kadar farklıdır. Kedi ve kuşların boyutunda olduğunuzu düşünsenize. Bir üçlü koltuk ya da kitaplık bile onlar için keşfedilecek yeni bir dünya, yaşanacak yeni maceralar demek.

Geçtiğimiz ay içerisinde, farklı farklı yerlerden, evdeki küçük dostlarımız için mobilya tasarımları tanıtıldı. IKEA evcil hayvanlara yönelik eşya ve aksesuar koleksiyonu Lurvig‘i tanıttı. Japon rakipleri ise boş durmadı ve craftsman MADE isimli insanın yüzüne gülücükler konduran bir kampanya hazırladı. Bugünlerde de Los Angeles’taki sokak kedilerini çok eğlenceli bir sürpriz bekliyor.

Kediler Hem Üşümüyor Hem de Eğleniyor

Los Angeles’ta, bu sene 10.su düzenlenen Architects for Animals (Hayvanlar için Mimari) etkinliğinde açılan “Giving Shelter” sergisinde, yerel mimarlar ve tasarımcılar, şehrin evsiz kedi popülasyonuna çözüm olarak işlevsel kedi evleri inşa etmeye davet edildi. Kediler için tasarlanan alanlar; Los Angeles’ta sokaklarda yaşayan sahipsiz, terk edilmiş veya vahşi kedileri hem eğlendirmeyi hem de barındırmayı hedefliyor. Tasarımlar, bedava kısırlaştırma hizmeti veren, kar amacı gütmeyen FixNation‘a fayda sağlamak için açık artırmaya çıkarıldı.

Tasarımlar modern bir kedi diskosundan, hız treni benzeri yapıya kadar çeşitleniyor. Her birinin tasarımında farklı bir kedi güvenliğini dikkate alan mimar ve tasarımcılar kedi barınaklarına sokaktaki patili dostlarımızı eğlendirecek de bir bakış açısıyla yaklaşmışlar.

Evsizleriyle meşhur Los Angeles, sokakta yaşayan kediler konusunda da büyük bir orana sahip. FixNation’a göre, Los Angeles’ta yaklaşık bir ile üç milyon arasında yaşayan evsiz kedigil var. Umuyoruz bu eğlenceli ve kedilerin güvenliğini de sağlayan barınaklarla, sokakta yaşayan kediler önümüzdeki kış günlerinde hem üşümezler hem de eğlenirler.

Açık artırmadaki tüm ürünleri görmek ve hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Görsel: Architects for Animals
Manşet görseli düzenlenmiştir.